viernes, 5 de abril de 2013

Aprendre a Viure per Construir un Nou Món !




Aquest és el repte que ens plantegem, immersos  com estem en un caos mundial sense precedents.
Ens ha tocat viure en un temps on l'evolució planetària ha arribat als extrems del materialisme. Les crisis que s'estan produint en tots els sectors humans, son producte d'una concreció generalitzada de valors materials en detriment dels valors superiors,  on els sentiments i la comprensió son ofegats i substituïts per la fredor i la insensibilitat de la ment egoista i separativa, i pel desig desmesurat de posseir.
La crisi econòmica mundial i individual és deguda a la mala utilització de les energies. 
L'or (els diners) és energia cristal·litzada i sabem que la riquesa d'un país es mesura per la quantitat d'or que te en les seves arques. Quant l'energia és retinguda o mal canalitzada, produeix una gran fricció al destruir els obstacles ( la resistència) que troba al seu pas,  fins que es pot alliberar  per poder seguir la seva trajectòria.
Observant l'astrologia  esotèrica que tracte de l'evolució de l'ànima, i sabent que estem entrant sota la influència de la constel·lació d'Aquari que ha de regir a tota una era i la nova civilització,  podem interpretar la situació actual del món i la manera com en podem sortir, si responem a les seves influències superiors. Al relacionar-ho amb el signe del Lleó que Aquari  té com a signe oposat en el zodíac, veurem molt clarament que l'individualisme de Lleó que és el que predomina actualment en la consciència de la gran majoria de la humanitat, l'hem de transformar en l'altruisme del  signe d'Aquari. Els signes oposats sempre es complementen i l'amor propi del Lleó, s'ha de transmutar en amor a la humanitat en la nova era. Aquest efecte es comença a veure en la bona voluntat de moltes persones i en l'altruisme que es demostra en el voluntariat en diversos  sectors de la societat.  

Els que hem entrat en els estudis teosòfics sabem molt bé el que representa per l'evolució espiritual el centre cardíac, tan si és del Logos solar, d'un Logos planetari, d'un país o d'un ésser humà. Podem dir amb certesa que l'or, que és el metall preciós que correspon al signe del Lleó és Amor cristal·litzat. Per això l'amor que predomina actualment en el món està basat en el diner, i per això hem arribat a les crisis i falta de veritable compassió i comprensió envers els altres, perquè estem retenint una energia que hauria de circular lliurement per tot el cos planetari, tal com ho fa la corrent sangínia per un cos humà, que quant es produeix alguna obstrucció pot arribar a provocar greus problemes salut, inclús la mort d'aquell cos o d'aquella civilització.
Quant ens resistim de forma continuada a seguir el curs de les energies que porten constants transformacions en les consciències, el karma que generem es precipita amb tota la seva força obligant-nos a rectificar,  fins que comprenem que la Vida i  l'Energia son inseparables i que si aturem l'Energia estem aturant  la Vida. 
Sabem perfectament que quant hem arribat a un punt on res del que posseïm ens omple ni ens dona la felicitat, el nostre ésser intern ens està fent veure que ens hem d'orientar en una nova direcció. Que és necessari canviar i que si no ho volem fer per les raons que sigui, la crisi s'eternitzarà fins que reaccionem després d'haver sofert les conseqüències de la  nostre resistència. 
Estem examinant la situació mundial, ja no es tracta només dels individus per separat  perquè les crisis de valors actual és mundial.
Davant de les influències negatives que ens envolten, serem capaços de no deixar-nos arrossegar i de ser nosaltres mateixos? Serem prou valents com per anar contra corrent quant tot el nostre entorn es considera "normal" i per tant per ells,  nosaltres no ho som?
Ens hem donat compta que durant llargues èpoques la humanitat hem anat  a cegues, i encara hi ha molts éssers humans en el món que ignoren  quina és la seva procedència divina?
Mentre no comprenguem el sentit íntim de la Unitat no sabrem Qui som, ni en el món hi deixarà d'haver guerres, desigualtats, fam i tristesa, i en comptes de construir  estarem destruint.
Procurem estar atents als esdeveniments que s'estan precipitant en l'àmbit polític, econòmic i social, perquè dins de les consciències s'estan produint canvis significatius. 


 Marta Parramon

9 comentarios:

  1. Mientras el ego y la avaricia de nuestros políticos sigan dando el fatal ejemplo que siguen dando aún hoy en día, seguiremos hundiéndonos en el lodo. Volver a florecer es posible, pero no recortando las raíces más importantes de un país como por ejemplo una de ellas: la Educación.

    Es lamentable ver lo que están haciendo y el muy mal ejemplo que dan al pueblo desde 'arriba', el mando más bien dicho, porque arriba no están. Creo sinceramente que nos hemos estrechado la salida de tal manera, que pocos podrán sobrevivir si no paramos esta locura. Pero, como todo es por algo, bienvenida sea la crisis, ya era tiempo de frenar tantas tonterías.

    Un fuerte abrazo. Marcos

    ResponderEliminar
  2. Es bien cierto que la corrupción, los abusos y el afan de poder está manifestándose de forma alarmante, pero no únicamente son responsables los políticos.

    Lo podemos analizar desde distintos ángulos:

    Los políticos que tenemos en los gobiernos de cualquier país han sido escogidos por la mayoria de ciudadanos. Si los hemos escogido es porqué nos hemos identificado con sus ideas o porqué nos interesa su gobierno mientras nos solucionen nuestros problemas.
    ¿Acaso los políticos no reflejan a la mayoria del pueblo?
    Seguramente pensaremos que cuando los escogimos no sabíamos que eran corruptos pero; ¿acaso cada indivíduo en nuestra vida personal podemos decir que somos inmaculados?.

    El karma que estamos sufriendo actualmente es mundial, esto significa que con todos los errores cometidos durante siglos a nivel individual (tras varias encarnaciones) hemos creado poderosas formas mentales de avaricia, odios, corrupción de todo orden y hemos inflingido sufrimiento a los demás sin importarnos en absoluto. A estas formas mentales les hemos dado vida, son entidades creadas con los estados de consciencia humanos más inferiores. Han llegado a dominar nuestra vida por completo y ahora que estamos inaugurando la nueva era, en que el karma generado en el pasado debe ser trascendido, se estan cerniendo sobre nosotros creando las crisi que vemos por doquier.
    Los políticos u otras personas que representan algún sector representativo dentro de la humanidad, son simples instrumentos que el karma nos pone en el camino para que reconozcamos lo que hay de mezquino en la propia naturaleza y cambiemos de rumbo si queremos salir del pozo en que nos hemos metido.
    Siempre nos escudamos delante de los problemas sociales o mundiales viéndonos fuera,como si nosotros no nos dejáramos llevar segun nuestras conveniencias por lo que nos ofrece una sociedad de consumo, competitiva e individualista.
    Creo que deberíamos reconocer que todos estamos implicados en el conflicto mundial y que todos tenemos una parte de responsabilidad en lo que está ocurriendo.
    Quizás nos sentimos impotentes delante de tanto desorden y esperamos que sean los políticos, los economistas y en definitiva los que tienen el poder los que pongan orden el caos actual.

    Pero si somos lo suficientemente responsables y aceptamos nuestras equivocaiones, veremos que cada individuo hemos contribuido al conflicto actual, somos nostros quienes tenemos que poner la solución. Y esta solución únicamente será posible si empezamos por cambiar nosotros mismos.
    Si no cambiamos nosotros el mundo no cambiará, porqué todo lo que existe es obra del ser humano, a parte de la propia Naturaleza que la ha creado Dios.

    Gracias Marcos por tu apreciada aportación

    Un fuerte abrazo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cada cop em resulta més difícil escriure alguna cosa en el blog, doncs tots vosaltres us encarregueu de respondre i donar les respostes per mi. No vull dir amb això que em desentengui, tot al contrari, el que passa és que expliqueu les coses tant bé que no veig manera d'afegir res a la conversa. Me n'alegro que així sigui, doncs vol dir que tinc uns companys molt avançats.

      Gràcies a tots i totes per les vostres contribucions.

      Una forta abraçada

      Eliminar
    2. A vegades cal aturar-nos a reflexionar sobre què és el que desitgem realitzar amb més força en aquest moment de la nostre vida. Però ens cal ser objectius, procurant no implicar-nos, per poder reconèixer amb claredat la realitat del que volem saber.
      Quant ho sapiguem; lluitem amb totes les forces per aconseguir-ho! Mirem sempre amunt i endavant, a l'objectiu superior que volem realitzar i comencem a caminar per aconseguir-ho!
      L'evolució humana consisteix en una cadena que formem entre tots, ens donem les mans uns als altres per ajudar-nos a avançar en el camí ascendent.
      Deixem de compadir-nos, perquè això ens indica una excessiva atenció en si mateix. En el món ja hi ha prou foscor...No contribuïm a afegir-ni més amb el nostre desànim.
      Només hi ha dues sortides: enfonsar-nos en la foscor o mirar la llum de cara superant tots els obstacles que ens trobem en el camí per seguir avançant.

      Com pots veure Dani saps que t'apreciem i et necessitem per seguir fent la tasca que hem iniciat.

      Una forta abraçada

      Eliminar
  3. Marta...
    és ben cert el que dius, no ens podem veure fora del conflicte, això és pur egoisme.
    portem moltes genereacions que ens han marcat una herencia que s'ha de pagar. No ens podem amagar fent veure que som inocents.
    ës veritat que els polítics i altres sectors de poder són reflexe nostre i si no ho volem veure la críssis s'allargarà en el temps
    Anem per la vida de nets i no ens sabem treure la pols del damunt.
    Si anem criticant i no ens canviem a nosaltres mateixos, tot s'engreixarà més i més.
    Criticar-nos i purificar-nos a nosaltres mateixos és la feina de cada dia per tenir una societat més Divina en tots els seus sectors.

    Gràcies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No n'hi ha prou en saber que hem de ser inofensius en el pensar, el parlar i en l'actuar.
      La *INOFENSIVITAT* és el producte d'haver despertat el centre cardíac, l'Amor!. És el primer pas important que la humanitat hauriem de donar per poder-nos entendre els uns amb els altres. Confiant, Col.laborant i Compartint, i donant el millor de nosaltres mateixos sense fer cap mena de distinció.

      Gracies Olga i Carles

      Una abraçada

      Eliminar
  4. Gràcies a tu també Dani...
    Tots nosaltres formem un bon equip que ens enriquim mutuament.
    No et sentis inferior, no és bo per tu ni per nosaltres.
    Cada un expresea el que li diu el cor i això és especialment vàlid.
    sàpigues que nosaltres moltes vegades ens quedem en blanc, sense que surtin les paraules.


    Una abraçada i forces ànims, la teva presència en aquest blog és totalment significativa.

    ResponderEliminar
  5. Si, es verdad Marta. Es verdad que deberíamos responsabilizarnos más, despertar, dejar de matar animales, abolir las corridas de toros, etc...etc. El problema es que la gente en general, hacen lo que sus padres hacían, siguen las tradiciones aunque sean malas, e imitan al que manda aunque sean ellos quien lo han elegido y muchas veces se dejan comprar.

    No soy de ningún partido, pero desde luego que sí tuviera que ser de uno, seria de los verdes. No se si lo harían mejor o peor, pero al menos iríamos hacia otros valores más en adecuación con lo que siento. Es muy dificil cambiar el mundo, y sinceramente no sé muy bien como lo vamos a hacer, pero bueno, uno por aquí, otra por allá intentando dar un ejemplo más respetuoso hacia el prójimo, hace que algo se mueva. Por ejemplo nosotros no vendemos pieles de animales en nuestra tienda vintage, nos trataron de locos, pero es así, no queremos ser participe de la crueldad del mundo. Sera poca cosa, pero lo anuncio de vez en cuando en facebook antes 2000 personas, y mira, si 3 lo ven ya es algo creo...

    En cuanto a lo que dices Olga, estoy totalmente de acuerdo. Dani es imprescindible aquí, es parte del grupo y es más, es gracias a él que estoy aquí. Muchas Gracias por estar Dani.

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !