sábado, 27 de abril de 2013

La Consciència és Universal !




Al iniciar l'estudi sobre la consciència estem tractant de comprendre un dels grans Misteris de la Creació.
Generalment es creu que l'únic regne de la naturalesa  que desenvolupa la consciència és el regne humà. 
Però no és així, perquè la Consciència és Universal.
Totes les entitats que existeixen dins de la creació posseeixen un centre de consciència, des de el macro  fins el microcosmos, tan si es tracte del gran Logos creador d'un Univers, com si ho fem sobre l'entitat que es desenvolupa en una partícula atòmica.
Tots el regnes de la naturalesa desenvolupen un tipus particular de consciència que es correspon amb el seu regne. Cada unitat per separat  és una entitat conscient, així com ho és cada element del que estan constituïdes les formes.
Tot és Vida i tot és Consciència en la manifestació creadora del Logos.
La Llei de Analogia ben aplicada ens pot donar la clau que ens permetrà comprendre el que Hermes Trismegistus va dir en temps molt llunyà: " Igual és a dalt que a baix i igual és a baix que a dalt" - " igual és el microcosmos que el macrocosmos" Tot es desenvolupa de forma similar, salvant les grans distàncies que hi ha entre un Logos, un ésser humà o un àtom.
En aquest estudi sobre la consciència ens centrarem en el regne humà, però per poder comprendre com s'ha format la consciència i què significa realment,  ens hem d'allunyar molt en el temps.  

Al principi  només existeix l'Esperit, l'Ú inmanifestat, no existeix  cap manifestació egoica, mental, astral ni física. La Mònada  està en repòs en el seu Nirvana. Però degut ha haver assolit una etapa evolutiva avançada i al karma que la uneix amb el Logos planetari, decideix  encarnar  per seguir ampliant la consciència logoica i convertir-se  en  Creadora. 

A mesura que vagi sent conscient de la seva creació a través de les formes que  ha creat en cada Pla, expandirà la consciència en totes les dimensions de l'espai. 
Existeix una única Font espiritual de la qual en sorgeixen tots els éssers creats, que es divideixen i subdivideixen en infinitat de formes per crear Consciència.    
Quant la Mònada decideix crear (encarnar)  igual com ho fa el Logos, es divideix en dos aspectes de si mateixa; Esperit i Matèria, l'aspecte masculí i femení de la creació, el pol magnètic i l'elèctric, de on en sorgiran totes les dualitats que permetran desenvolupar la Consciència mentre romangui encarnada en les formes.    
A partir d'aquell moment començarà a actuar la Llei d'Atracció entre els oposats. D'aquesta manera neix la dualitat, les dues polaritats que es seguiran  atraient mentre duri la creació d'aquest univers, buscant incansablement retrobar la font de on van ser separats per tornar-se a unir.
Aquesta és la causa del llarg caminar i que tots seguim de forma gairebé inconscient  durant la major part de la nostre existència com humans.  
Quant  l'Esperit compenetra la Matèria neix  la Consciència. L'Aspecta intern i l'extern de la manifestació units però diferenciats, donen a Llum la Consciència.
L'home  no és enterament esperit, ni tampoc és enterament matèria, 
L'home és Consciència!  
Un exemple molt descriptiu d'aquest procés és la llum elèctrica que produeix una bombeta quant els dos filaments entre en contacte.
La consciència es pot mesurar en termes de Llum. Consciència i ment podem dir que son el mateix manifestant-se en diferents graus vibratoris i intensitat.        
Tot el que existeix, totes les formes físiques, astrals, mentals i egoiques, son centres de consciència que contribueixen a
desenvolupar-la universalment. 
Quant en siguem plenament conscients  descobrirem que la Consciència és el Camí  i que ens condueix als nostres orígens monàdics.   

                                                                 Marta Parramon

6 comentarios:

  1. Molt ben explicat Marta.

    Si predomina més l'aspecte material en la consciència, el ser serà més materialista. Si predomina més l'aspecte espiritual en la consciència, llavors el ser serà més espiritual. Ara vé la pregunta del milió:

    En l'Univers tot tendeix cap a l'equilibri, cap una punt entremig. Llavors, segons jo ho entenc, la consciència perfecta hauria d'estar centrada en el ben bellmig, es a dir, ni molt materialista ni molt espiritual, just en un perfecte equilibri entre matèria i esperit, no?
    Però si així és, sembla que es contradiria amb el que semblaria que hauria d'ésser l'objectiu de tot ser, espiritualitzar-se cada cop més.

    És un tema que ja fa temps que rumio i no en trec l'aigua neta.

    Gràcies Marta per la nova e interessant entrada.

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies Dani per la teva opinió i les preguntes que em fas sobre temes tan transcendents.

      Sabem que l'objectiu del nostre Àngel solar o Jo superior consisteix en fer d'intermediari entre la mònada i l'home, que ha de redimir la matèria dels seus vehicles perquè la monada pugui ser plenament conscient en el món de la matèria.
      Al redimir la matèria, aquesta s'espiritualitza. Això significa que el procés de retorn als orígens monàdics s'està començant a produir al impregnar-se la matèria d'energies de l'esperit.

      El signe astrològic de la balança ens pot fer imaginar què passa quant els dos plats s'equilibren. Quant això succeeix a un ésser humà, desapareix la polaritat, deixa d'existir la lluita i també el karma. L'ésser humà (que ja no ho és, perquè ha entrat en el cinquè regne de les ànimes) rep la quarta Iniciació i llavors és quant es compren que els dos pols no son antagònics sinó que son complementaris.

      Ja no ens referim a la Consciència que s'inicia quant l'esperit i la matèria entren en contacte, i el Jo superior pren la responsabilitat de desenvolupar la consciència d'un individu que està en la seva infància.Llavors apareix la dualitat.
      Estem parlant d'un estat monàdic que està per damunt dels oposats, ja que mentre existeix polaritat existeix consciència, i quant l'Arhat rep la quarta iniciació i allibera a l'Àngel, d'aquest nou estat assolit ja no en podem dir Consciència, perquè s'ha transformat en una entitat monàdica, en un ésser Androgen, en un Mestre de Compassió i Saviesa.

      Fins on jo ho puc comprendre t'he intentat contestar, encara que sempre ens quedarà molt per descobrir...

      Una forta abraçada Dani

      Eliminar
  2. ..tu excelente escrito me recordó uno que hice en 2009, hablaba de enchufes y decía así...:

    ¿ESTAS CONECTADO?...

    ARREGLANDO UN ENCHUFE el otro día, me surgió este "pensasiento"...

    No soy electricista, pero me di cuenta que no hay Luz si solo enchufas la clavija positiva, tampoco hay luz si enchufas únicamente a la negativa, y menos si enchufas solo la clavija de la tierra a la fuente de corriente...


    Para que la Luz se haga y pueda fluir a gusto, no viene mal tener enchufado mínimo dos polos a nuestra red interna, la positiva y la negativa que al equilibrarse, nos dan una cierta luz. Pero viene aún mejor tener la tierra bien enchufada, evita que uno se electrocute cuando por infortunio pisamos húmedas tierras...

    Estos tres polos enchufados a la vez, y según los vatios de la bombilla que nos hemos ganado con nuestros estudios y demás experiencias, nos dan una luz tenue, clara o muy intensa en nuestro Ser, y se logra manteniendo una equilibrada conexión entre Cuerpo, Mente y Corazón.

    La LUZ llega y se queda cuando existe un equilibrio perfecto entre esas tres fuerzas y aún más, si son Amadas con la misma intensidad.



    Un fuerte abrazo Marta, y muchas gracias como de costumbre por ayudarnos en mantener el timón en la buena dirección :)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias por tu xcelente razonamiento y analogia Marc

      Os sugiero reflexionar sobre la importancia que tiene la Luz para el sentido de la vista i conocer su funcionamiento, nos da respuestas interesantes en lo que significa la Luz para la Mente.
      Observando como funciona el organismo humano podemos hallar las respuestas de como funciona el Cosmos.

      Un fuerte abrazo Marc

      Eliminar
  3. Gràcies Marta per la intensa conferància d'ahir dimarts.

    Aquest intermediari entre els dos pols, el nostre Àngel Solar és el filtra que tot ho comunica i per on la llum s'expandeix.
    Trobar aquest equilibri entre masculí i el femení es tot un camí de vides entre vides.
    La seva xperiència és una gran i constant metamorfòssis.
    El número 4... saber trobar aquesta harmònia dins el conflicte amb tot el qua això signíca.


    Abraçades, petons i somriures.

    ResponderEliminar
  4. Gracies a tu per la teva presencia en la conferència Olga.

    De moment aquesta és la nostre fita. Trobar l'equilibri tan difícil de aconseguir.

    Hi ha encara un misteri no revelat en públic sobre l'existència d'éssers humans que son hermafrodites (que tenen els dos sexes). Aquest mistèri serà revelat en aquesta nova era d'Aquari regida pel planeta Urà, i que és de naturalesa Hermafrodita. La paraula en si representa la fusió dels noms dels dos personatges mitològics: Hermes(Mercuri)i Afrodita (Venus): Herma-Frodita.

    Urà com hem comentat altres vegades introdueix en el Sistema solar el setè raig, que és la polaritat material de la creació i pel seu mitjà entra el primer raig que és la polaritat espiritual. La seva finalitat consisteix en complementar-se.

    Dins d'aquesta nova era l'aspecte masculí i el femení, o les dues polaritats es manifestaran unificades cada cop amb més freqüència, donant pas molt lentament, a la nova raça que ens ha de succeir.

    En el regne vegetal i animal es sap que hi ha certes espècies que es fecunden a si mateixes. No és tan estrany doncs que en el regne humà també es produeixi aquest fenomen. La Ciència no desconeix la seva existència però si la seva causa.

    En aquest tema com pots veure hi té molt a veure la dualitat i l'equilibri!


    Una abraçada

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !