viernes, 29 de marzo de 2013

L'exteriorització d'un Ashrama de la Jerarquia !



Un grup esotèric integrat i plenament actiu en el servei a la humanitat, és l'exteriorització del grup intern d'un Mestre de la Jerarquia.

Tots els éssers humans individualitzats, som ànimes encarnades que venim a la manifestació en el pla físic a onades d'energies, provinents d'influències planetàries que es precipiten sobre el planeta en un moment donat de la seva història.

Cada vegada que un planeta sagrat projecta les seves energies sobre la Terra, encarnen entitats humanes i dèvicas portades per la corrent dels seus rajos, manifestant la qualitat de raig del planeta en qüestió. 
Això no vol dir que en el món no hi hagi encarnades ànimes d'altres rajos, alguns dels quals poden tenir influència sobre la humanitat en certs períodes curts din de la era, produint canvis i transformacions en la trajectòria de la humanitat.
L'energia que sempre hi és present i que impulsa l'evolució de tot el sistema és la del segon raig d'Amor i Saviesa. Aquesta és la qualitat fonamental del nostre Logos Solar, que marca la trajectòria d'aquest Univers i que en responen com a qualitat principal tots els ashramas de la Jerarquia, tot hi que cada grup té una qualitat pròpia de Raig  de les ànimes que el caracteritze en el servei que han de realitzar.

Quant formem un grup esotèric amb l'intenció de fer un servei a la humanitat, hauríem de tenir present que les ànimes no posseïm consciència individual. Només te consciència individual l'ésser humà que viu en la seva personalitat, i que desenvolupa la consciència en la dualitat fins que desperta d'aquest "somni " llavors és quant  compren el significat de la Unitat. 

Si volem formar part d'un grup esotèric i ser útils al treball  de desenvolupament d'evolució planetària (el Pla de Déu), que els Mestres de la Jerarquia han de dur a terme a través dels iniciats, deixebles i aspirants espirituals encarnats, haurem d'aplicar a la nostre personalitat grans reajustaments.   
Encara que en principi no tinguem una consciència grupal perquè ens identifiquem amb la personalitat, això no vol dir que haguem deixat de formar part del grup d'ànimes amb les que varem venir a l'encarnació.
Quant es porta d'altres vides una consciència individual molt accentuada, a  mesura que passen els anys es manifesta cada cop amb més força i la vida separativa ofega l'expressió de l'ànima. Podem estar molt unit per llaços d'efecte i d'amor a un amic, a la parella, a un fill... però també ens pot passar el contrari. Generalment les relacions que en estat molt intenses en altres encarnacions, tan si en estat per amor o per odis es transformen en imants que s'atrauen, tornant a encarnar amb la mateixa onada de vida espiritual per retrobar-se de nou.
Hem de saber que no estem sols! 
Quant la personalitat està molt arrelada ens pot costar de reconèixer la diferència entre l'orientació que prové de l'ànima i quant hi ha un rerefons personal. Un dia però, comprendrem per pròpia vivència que la individualitat no forma part de l'ànima, perquè  aquesta només coneix la consciència de grup, mentre no ho descobrim dins nostre i en siguem plenament conscients l'ànima no es pot expressar ni fer-se present en la nostre vida.
Quant s'ha arribat a certa etapa avançada del camí busquem al grup, als nostres  germans espirituals. Aquesta és l'atracció més potent i encara que no en siguem conscients, és el que ens impulsa a voler  saber sobre les lleis ocultes i tot el que es relacioni amb el camí espiritual.
És llavors quant apareix a la nostre vida l'oportunitat de servir al Mestre, quant invertim les prioritats i ens interessem més en alliberar a les ànimes que no pas a nosaltres mateixos.
Amb això no vull dir que la realització individual no sigui important. Però si estem interessats en trobar el camí que pressentim, quant  més ens preocupem per trobar-lo més se'ns resistirà, perquè estarem intentant trobar respostes espirituals amb una consciència individual. Quant deixem de preocupar-nos, apareixerà al davant nostre el camí de realització superior sense necessitat de buscar-lo. 

Al entrar en el grup, quant tots els seus membres hi en estat atrets per la força de l'ànima que els impulsa a servir, es produeixen canvis substancials en les seves vides personals.

Aquests canvis estan indicant que el grup s'està integrant i al fer-ho, s'estan removent moltes coses de la pròpia personalitat que s'hauran d'afrontar i transmutar.
L'entrada en un grup veritablement esotèric i amb una vibració prou elevada, accelera el karma de tots els seus membres alliberant-los per poder fer un servei de més responsabilitat. Aquesta alliberació ens uneix més estretament amb el grup en tots els nivells, personals i espirituals i llavors és quant al fer el treball grupal que hem escollit i ens correspon per línia de raig, comencem a actuar com ànimes i amb plena consciència d'unitat grupal.
En aquesta alliberació es produeix una expansió de consciència que ens obra les portes als mons ocults. No se'ns dona aquesta facultat per gaudir-ne personalment sinó, perquè ens convertim ens servidors plenament conscients de la força i els poders de l'ànima, i els aprenguem a utilitzar en el servei que hem de realitzar.
Tots els individus que formen un grup esotèric responen a la mateixa qualitat de raig que els hi transmet el  Mestre que els instrueix. La instrucció s'imparteix en les Aules internes pel servei que s'ha de dur a terme en el pla físic. Generalment quant un grup està plenament integrat i serveix, es pot dir que ha  trobat a la seva família espiritual. Les ànimes s'en atret mútuament per formar el grup extern i complir la Voluntat del Mestre de participar en l'evolució planetària.


Marta Parramon

9 comentarios:

  1. Gràcies Marta per anar mostrant-nos nous articles en els que poder aprendre. Aquest de la consciencia grupal o de l'Ashrama respecta a la individual és força interessant.

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
  2. En els dos llibres del M.Tibetà de "El Discipulado en la Nueva Era" escrits per Alice Bailey que probablement ja coneixes, si pot trobar la orientació que necessitem en certes etapes del camí.
    Encara que el contingut d'aquests llibres gairebé en la seva totalitat està dedicat a les cartes que el Mestre enviava al grup dels seus deixebles, en moltes de les preguntes que ells li fan i en les respostes que els hi dona, hi podem trobar una orientació molt valuosa. Quant al obrir el llibre sorgeix l'identificació amb quelcom que nosaltres necessitem comprendre o aclarir sobre el perquè vivim certes crisis que ens enfonsen en el dubte i la inseguretat, o potser perquè no tenim clar en l'etapa del camí en que ens trobem, o per la inseguretat de si el servei que estem fent és el que ens correspon com ànimes... és perquè hem invocat a la pròpia ànima i aquesta ens està donant la resposta.
    Quant jo cerco quelcom perquè en un moment donat necessito orientació o consell, obro un llibre del Mestre sense proposar-me trobar res concret (per qualsevol pàgina), sempre hi trobo la resposta que necessito en aquell moment. Potser només serà una paraula però si estem atents, el Mestre ens senyalarà amb les seves paraules escrites quelcom que necessitem comprendre o saber, per anar-nos situant conscientment en cada etapa del camí.
    El camí del deixeble és d'una gran inseguretat i no podem esperar que se'ns digui com l'hem de fer, hem de aprendre a viure amb les possibilitats que se'ns dona de servir a cada instant. Cadascú té el seu instrument personal amb una qualitat pròpia segons el raig que el regeix, i amb aquest instrument la seva ànima "l'artista creador" interpreta el millor que pot la seva obra. Cadascú utilitza el seu instrument, que pot ser diferent dels altres, però les notes que en pugui treure quant està servint a la humanitat, tindran una mateixa vibració i qualitat del raig de l'ànima del grup.
    Per això cal que siguem sempre nosaltres mateixos, i no ens equivoquem al pensar que les ànimes d'un mateix raig han de fer el servei extern de la mateixa manera, perquè tot depèn de la personalitat de cada individu. El Camí i la finalitat son el mateix però la manera de fer aquest camí pot variar considerablement d'un individu a un altre.

    Gracies Dani per els teus comentaris que sempre em donen l'ocasió de desenvolupar una mica més el tema.

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies en a tu Marta per les teves àmplies i ben explicades respostes, les quals ajuden a tirar endavant.

      Una forta abraçada

      Eliminar
  3. Cuando empezamos a entrar en uno mismo, nos gusta preguntar lo mismo pero de mil y una maneras distintas…, para luego leer o escuchar mil y una respuestas distintas de lo mismo, cuando en realidad solo hay Una pregunta y Una respuesta. Dicha Respuesta debe ser Recibida, uno no puede forzar su entrada en su consciencia, entra sola..., y en general con mucha dulzura y amor. Luego, una vez ‘conectado’ por así decirlo, todo nos he dado poco a poco para no quemarnos…

    La pregunta es UNA: ¿Quién Soy?... No sabemos quienes somos mientras estamos en la oscuridad del individualismo egoico. Nos quedamos sin saber que todas las respuestas están en nosotros, es decir, en el GRUPO al cual está conectado nuestro Yo superior, Ángel Solar, Consciencia superior, llamémoslo como más nos guste.

    No sé con total certeza si hay Sub-Grupos dentro DEL GRUPO GLOBAL, solo intuyo que existe una jerarquía, y parece muy lógico que SI haya Grupos visto que las respuestas siempre nos llegan vía un hermana/o del camino, y según el exacto peldaño y comprensión en la cual nos encontramos. Los mini grupos esotéricos, como podría ser el que por ejemplo aquí tenemos entre tú Marta, Olga i Carles, Dani y yo, se aportan mutuamente exactamente lo que necesitan, en eso creo. Creo que no es necesario ni siquiera conocernos físicamente, aunque no importaría. De igual modo veo en el grupo restringido de amigos que tengo en mi vida social, que también es así y que por algo es que nos vemos de vez en cuando.

    Hoy han desparecido mis amigos de antes, se esfumaron en la nada… solo quedaron algunos, y muy pocos he de decir, pero por suerte aquí he reencontrado a otros magníficos compañeros de camino. Solo se anda más rápido, pero acompañado se llega más lejos. ¡Gracias a tod@s por estar! :)

    Gracias Marta por tu magnifico post que como de costumbre, me reconfirma temas que siento en mi, o me enseña cosas nuevas.

    Un fuerte abrazo.
    Marcos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias Marcos por tus palabras. Me he atrevido a responder a las mismas por salir mi nombre en tu comentario. Es un placer tenerte entre la lista de "amigos virtuales", advirtiendo que virtual tiene relación con virtud.

      Un abrazen

      Eliminar
    2. Yo también lo creo así Marcos
      La pregunta más importante que podemos hacernos es ¿Quien Soy?.

      Empezamos por conocernos en lo externo; nuestro caracter, nuestras ideas y creencias, nuestros ideales etc...Si al observarnos llegamos a conocernos y nos aceptamos tal como somos con nuestras virtudes y nuestros defectos, habremos dado un paso importante que nos puede llevar a hacernos preguntas trascendentes, si se despierta en nuestro interior la inquietud de seguir investigando.
      Al conocernos la manera de relacionarnos cambiará, porqué sabremos diferenciar entre lo que somos nosotros y los demás. Habremos descubierto cuales son los valores que nos mueven a actuar en la vida.

      Física y psicológicamente cada cual ve las cosas a través de su aura y según los estados de consciencia de cada momento, ésta puede ser transparente y dejarnos ver la realidad de lo que observamos, o por el contrario si tenemos problemas de tipo psicológico o mental, nuestra aura puede estar tan opaca y turbia que cuando miremos fuera de nosotros lo veamos teñido de nuestras imperfecciones.
      Una depresión oscurece el aura y cuando aquel ser humano observe a su alrededor, todo lo verá triste y gris, y en realidad, se estará viendo a si mismo.

      Si que existen sub-Grupos, tu mismo lo has explicado muy bien al decir que existe una jerarquia.
      Lo que nos diferencia unos de otros es el hecho de que existe grupos de almas jóvenes que empiezan ahora a desarrollar la consciencia por haberse individualizado quizás, millones de años más tarde que otras almas que lo hicieron mucho antes. La trayectoria es la misma para todas las almas encarnadas y la finalidad también, aunque desde nuestro limitado concepto que tenemos del tiempo, veamos una gran distancia entre jerarquias.

      Creo recordar una frase de Cristo referente a los grupos, decia así:
      " Donde haya dos o más discípulos hablando en mi nombre, Yo estaré allí"

      Existen varias clases de grupos esotéricos que se dedican al servicio.
      Cuando un grupo es reducido, aunque las personalidades respondan a diferentes energias, lo más provable es que las almas sean del mismo rayo.
      Cuando un grupo es muy numeroso, entonces se mezclan distintos rayos y con el tiempo,es casi seguro que, aunque no conozcan cual es el rayo que rige su alma, se separaran en grupos pequeños por afinidad de rayo, especializándose en un tipo de servicio interno más concreto.

      Cuando en nuestra consciencia se producen cambios significativos,
      (desconectamos) de las energias a las cuales estávamos unidos hasta el momento, para (conectar) con otras de diferente o superior cualidad.
      Esto significa que muchas de nuestras relaciones personales desapareceran de nuestras vidas para incorporarse otras de la nueva vibración a la que hemos accedido. Así como también cambiará nuestro caracter , aficiones y orientación en la vida. Estos cambios pueden producirse varias veces en una encarnación.
      Quizás sea esto lo que te ha pasado a ti con tus amigos.

      Gracias por tu amistad e interés constantes Marcos

      Un fuerte abrazo

      Eliminar
  4. Gràcies Marta...
    Aquest camí que ens condueix a trobar-nos amb el grup espiritual el podem arribar a buscar des de molt joves encara que no en siguem plenament conscients. Pots arribar a trobar molts grups al princípi amb els que et pots més o menys identificar, però quan l'hora es arribada el Veritable Mestre apareix davant teu i reps una llum anunciada, una llum present. El contacte amb el Mestre i amb els companys de grup que com diu el Marcos pots conèixer fisicament o no, l'important es l'arua de llum que es va desprenent d'aquest gup que es el teu i el nostre, sigui petit o gran. Crec que també ha de ser important que en el grup hi hagi el ying i el yang...
    Quan l'estudi i la pràcticas diaria formen part de la vida del grup, la seva aura creix i s'expandeix fins a tocar als altres grups amb els que vivim cada dia, la familia, els amics, els companys, fent encara que ells no s'identifiquin amb aquest grup espiritual, una vida més harmònica. Aquesta ha de ser la nostra meta o destí, fins i tot al saber que no podràs compartir potser mai el que tu sents, però si l'amor i la comprensió i sent plenamnent autoconscient que en un moment o altre pots quedar completament amb solitut.

    Una abraçada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La solitud no és buscada quant s'empren el camí superior, encara que quant s'arriba a aquest punt, la sensibilitat augmenta i la vibració densa del món que ens envolta es fa gairebé insuportable. Ja sabem que la solitud pot ser de diferents menes, interna i externa. Em mig d'una gran multitud ens podem sentir immensament sols si no podem compartir-hi el que som, i en canvi podem estar sols físicament i sentir dins nostre tot l'amor i el recolzament del grup intern.

      Saber reconèixer el propi grup no és cosa de la personalitat sinó de la capacitat de respondre a la vibració de l'ànima.
      Res del que ens trobem en el camí de la vida és per casualitat sinó que té una causa i una raó de ser. Però molt sovint no sabem reconèixer l'oportunitat que se'ns dona i la deixem passar.

      Tot té la seva raó de ser, i actualment la necessitat d'orientació de la humanitat és tan gran que el sacrifici que se'ns demana que fem, tot hi trobar oposició o indiferència al nostre entorn, té un valor extraordinari.

      Gracies Olga i Carles.

      Una abraçada

      Eliminar
  5. Muchas Gracias Marta por tu amplia y clara respuesta, siempre es un placer leerte.

    Un fuerte abrazo!

    Gracias Dani por tus amables palabras amigo, un fuerte abrazen :)

    Gracias Olga i Carles, un fuerte abrazo!

    Marcos.

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !