sábado, 15 de diciembre de 2012

La Alliberació de l'Àtom i el seu significat ocult !




Tot-hom coneix en més o menys detall el gran descobriment fet per la Ciència en el segle passat sobre la alliberació de l'energia atòmica. Des de llavors la Ciència a donat passos de gegant basant-se en aquest descobriment.
Malgrat la destrucció que va ocasionar el llançament de la bomba atòmica i el sofriment produït a milers d'éssers humans, des de l'angle ocult aquesta alliberació te un significat crucial per la evolució de la consciència humana.

Tots aquells estudiants d'esoterisme que coneixeu d'alguna forma el cos eteri humà, sabeu de l'existència de set chacras receptors i distribuïdors d'energies i que entre un i un altre hi ha una trama etèria de protecció per no permetre la lliure circulació de les energies superiors més enllà  dels chacras que no en despertat. Les úniques energies que poden travessar-les son les que vitalitzen l'organisme, el que coneixem com - prana - 

Aquests set chacras principals corresponen cadascun de ells a un estat de consciència, quant mes elevat i despert és un chacra mes pures son les energies que hi arriben. 
Tot ésser humà hem d'arribar a obrir aquests canals superior perquè es produeixi la síntesi final i es fusionin en el centre Coronari. Llavors ens haurem alliberat de l'aspecte material de l'existència hi podrem entrar en ple dret al regne de les Ànimes alliberades.

Per fer-ho més planer i comprensible i com ja varem comentar en un article anterior, cada pla o estat de consciència es divideix en set nivells. En aquest cas que tractem  parlarem del físic planetari hi humà.
Dels set nivells de cada plan, tan si fem esment al físic, l'astral o el mental, el superior dels set, sempre és atòmic però manifestant-se a octaves superiors a mesura que s'ascendeix d'un pla a un altre en el camí evolutiu.

Totes les entitats dins dels regnes de la Naturalesa estem submergits dins de l'aura etèria del planeta i a la vegada, cada vida individual disposa de la pròpia aura que reflecteix els seus estats de consciència. Aquesta energia etèria pròpia on hi estem submergits s'interpenetra amb  les energies que formen els cossos físic, astral, mental i egoic si és que l'home ja respon a aquesta vibració superior.

Si sabem que cada chacra està separat dels altres per aquesta energia o trama etèria comprendrem que, per analogia, tot es reprodueix de forma similar en la vida de la Naturalesa.  
Fet aquest preàmbul, tornarem al  tema del principi sobre el que representa per la humanitat el fet que la ciència hagi aconseguit alliberar l'energia continguda en l'àtom.
També és necessari recordar que per poder comprendre les coses importants que esdevenen al món, ja sigui degut a la investigació científica o altres fets importants de repercussió mundial, ens estan indicant un canvi en la consciència humana.

La alliberació de l'energia confinada dins de l'àtom,  amb el llançament de la bomba atòmica va trencar la trama física-etèria planetària que separava i "protegia" del contacte directe amb el pla superior astral, afectant a tots els regnes de la Naturalesa i  de forma especial a la humanitat. 

Recordem que la Terra és el cos físic del nostre Logos planetari i a la vegada és un chacra menor en el cos del Logos Solar, i com a tal, disposa de la protecció que tot chacra conserva fins el moment en que les energies superiors poden traspassar-la degut a haver assolit un estat superior de consciència.

Aquest descobriment sobre l'àtom ens confirma que la humanitat en general, ha assolit el control del pla físic, això vol dir que aquest, ja no és el centre d'atenció perquè l'hem desenvolupat al màxim i per altre part, hem obert pas a una nova dimensió de la qual, a mesura que passin les dècades en serem més conscients. 


Però no oblidem que la afluència de les primeres energies que en penetrat en estat las del nivell més inferior de l'astral (el primer) amb el qual encara hi ha moltes persones en el món que s'hi identifiquen.   


Altres conseqüències son l'entrada de diferents tipus d'entitats del pla astral, algunes d'elles son dèviques i d'altres no. En aquest pla com en tots els altres hi ha entitats dels set nivells de consciència, els quals en el moment mes inesperat entraran en contacte amb els éssers humans que responguin a la seva vibració particular, des les superiors fins les més inferiors.

Les entitats del pla astral poden descendir al físic sense impediments, en canvi els que s'estan desenvolupant en el pla físic no poden entrar a un pla superior a no ser que el nivell de consciència s'hagi elevat a aquell nivell. 

Aquesta obertura també ha permès reencarnar més ràpidament a les ànimes que estaven esperant en els baixos nivells del pla astral preparades per fer-ho.
També s'ha facilitat l'encarnació aquells éssers humans que després de la mort física i degut al seu estat de consciència o karma, després de morts no van poder ascendir més enllà dels nivells inferior astrals doncs l'atracció que sentien per la vida en el pla físic els ha precipitat de nou a la encarnació.

Podem comprendre doncs el perquè en el món hi ha grups de persones que expressen estats de consciència tan diversos.  

Després d'haver fet aquest raonament i si estem interessats en comprendre quelcom sobre els esdeveniments mundials des de l'angle de l'ocultisme, podrem descobrir per nosaltres mateixos la realitat de que:
La humanitat evoluciona i estem naixent a una nova consciència. Per conquerir els nivells superiors hem de pagar un preu molt alt doncs no es pot "donar a llum" de forma natural si no és amb els dolors previs al part. 

Els grans canvis sempre venen de dins de la consciència a fora i quant aquests es produeixen externament (i en aquest cas concret en que la consciència astral ha substituït amb escreix a la física) en sentit ocult 
s'interpreta com que la humanitat en conjunt hem rebut o estem rebent la primera iniciació menor. Entenent la primera iniciació com l'entrada en el Camí de Retorn. 



 Marta Parramon.

10 comentarios:

  1. Molt interessant Marta. No se m'havia ocorregut pensar que l'envoltori etèric de la Terra havia estat trencat per les explosions atòmiques.

    Divago ara una mica, doncs, si es va produir un mal a la Terra, com s'ha recuperat aquesta del m al fet?, i perquè es va permetre aquest mal per la Jerarquia (se que van estar a punt d'intervenir a la 2a. Guerra Mundial però no ho van fer)?

    Gràcies Marta per les teves sempre interessants entrades que ens fan pensar.

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Amb el Vicenç Beltran havíem parlar sovint sobre aquest tema Dani - sempre però aplicant la analogia hermètica- per poder comprendre que l'ésser humà avançat és l'instrument que utilitza la Jerarquia i l'encarregat de mostrar en el pla físic allò que ocultament en nivells interns ja s'ha produït.
    Jo no crec que aquesta ruptura hagi estat transitòria, sinó que és un fet permanent que encara que s'ha produït en els èters físics, reflecteix un estat superior en la consciència del Logos. Quant es viu una crisi iniciàtica sempre es produeixen expansions de consciència significatives i això potser nosaltres no ho viurem en aquesta vida, però quant es produeixin,la ciència podrà demostrar l'existència de l'ànima, la continuïtat de consciència en altres dimensions de l'espai i la vida d'altres entitats pròpies d'aquesta nivells.
    No oblidem que el concepte que en tenim del temps en el pla físic, és molt limitat i més comprimit que en els nivells més subtils on els esdeveniments s'hi produeixen molt abans.
    El Mestre Tibetà ens diu que aquest fet estava previst des de un temps molt llunyà per el Senyor del Món. Va ser des de Shamballa que es va introduir en la ment científica la voluntat d'investigar, descobrir el radi i posteriorment el contingut de l'àtom. M.Curí i el seu marit eren dos deixebles dins de la Jerarquia que van encarnar amb aquest propòsit.
    El fet que l'home en part hagi utilitzat aquest descobriment amb finalitats vèliques, és quelcom que els Mestres no en pogut evitar, perquè per sobre de la Seva voluntat hi ha Entitats molt poderoses que regeixen i apliquen la Llei del karma i en el designis dels quals no hi poden interferir. Sempre que s'ha de rebre una iniciació, abans es produeix una precipitació del karma que permet "treure's pes del damunt" per poder ascendir al graó superior.
    La fita que tenim per davant, el planeta i tot el que hi viu hi evoluciona dins seu, és convertir-nos en radioactius. A mesura que la consciència s'expandeix, la radiació augmenta i aquest és un símbol molt positiu des de l'angle esotèric, encara que produeixi moltes alteracions en els cossos físics de tots els regnes de la Naturalesa.
    Per altre part el fet que s'hagi trencat la protecció etèria del planeta, malgrat la les alteracions que s'estan produint en la força dels elements, dels quals n'estem constituïts, des de la visió oculta significa una gran expansió de consciència planetària. Una obertura de consciència que en el moment oportú s'havia de produir.
    El problema consisteix en que quant quelcom ens fa patir ens espanta, ens centrem només en els efectes i els trastorns que produeix en les formes.
    Per arribar a comprendre internament aquesta realitat i els efectes tan extraordinaris i significatius que produeix en la consciència humana, ens cal haver assolit un nivell molt elevat de comprensió, de que les formes no son el real. Ho sabem intel·lectualment, però a la practica la nostre consciència encara s'identifica massa amb el cos físic.

    Una abraçada Dani

    ResponderEliminar
  3. Gràcies per l'explicació Marta. Pels que ens estem iniciant en aquestes matèries és una sort poder disposar dels teus coneixements. La diferència entre uns i altres és molt marcada i això de vegades em fa veure la distància que ens separa i desanima una mica, però entenc que tot requereix d'un aprenentatge i que les coses arriben quan han d'arribar i quan s'està preparat per rebre-les, no abans.

    La impaciència és un dels aspectes que m'he de treballar.

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
  4. Tu ho es dit Dani,(les coses arriben quant han d'arribar).

    No et pensis que el que jo se demostra que hi ha una gran distància entre la meva consciència i la teva o amb altres amics que seguiu aquest bloc. Si ho creus així, és que jo he fallat en la meva manera de transmetre aquesta ensenyança.
    El que jo intento transmetre ens hauria de fer sentir més units i molt més propers internament,sabent que formem un front comú.

    Quant vaig conèixer al Vicenç B. amb vaig sentir com un ésser insignificant al seu costat, però al mateix temps per mi va ser com descobrir en mi mateixa unes possibilitats enormes de poder entrar en el coneixement de la vida oculta. Al cap de poc temps vaig començar a ensenyar guiada per la meva ànima. Primer repetint el que llegia però amb unes ganes enormes de compartir i ensenyar el que anava descobrint. Al pas dels anys el coneixement es va anar transformant en comprensió i va començar a formar part de la meva vida. Tot hi això, mai m'he plantejat si era superior o inferior que els estudiants que tracto d'ensenyar el que jo he comprès.
    Recordo molt sovint les converses que el grup o individualment teniem amb el Vicenç.
    Un dia li vaig preguntar quina raó hi podia haver que jo l'hagués conegut a ell i m'hagués sentit tan atreta per les ensenyances del M.T. que ell ens transmetia.
    La seva resposta va ser aquesta... (Hi ha unes raons karmiques que uneixen a les ànimes una vida rera l'altre. Una atracció interna que destrueix les separacions)
    La diferència entre ànimes no existeix,l'únic que ens pot separar son les personalitats.
    Amb això intento dir.te Dani que com ja saps molt bé,tot té una raó de ser. Les persones o(ànimes) no coincidim per casualitat sinó per causalitat, i la raó de que haguem encarnat en una mateixa època és degut a que estem fent un servei comú. Cadascun des de la seva pròpia visió i possibilitats, ja que no podem oblidar que hi ha vides que tot hi estar molt avançats espiritualment, ens podem veure limitats pel karma que encara ens queda pendent.
    És molt normal desanimar-se quant estem dedicant la nostre vida al bé dels altres, transmetent les ensenyances espirituals i no rebre la resposta interna que desitgem,
    però això acostuma a ser bastant normal.

    Un consell que el Tibetà repeteix sovint en els seus llibres és aquest:
    "No podeu ser inofensius si no us oblideu de vosaltres mateixos"
    Nosaltres sabem que l'amor no es demostra només transmetent ensenyances espirituals, sinó actuant com el que som en essència. La consciència egoica no coneix ni li atrau la autocompassió, ni les depressions que sovint viu la personalitat humana, en el seu nivell només existeix el grup i la unitat.

    Una cosa que he après en els anys que porto en aquesta vida -que son bastants- és que
    la solitud és una companya inseparable quant hem iniciat el camí ascendent. Això no vol dir soledat i marginació social o familiar- que ha vegades pot ser que sigui així- sinó una solitud interna que ens far viure un estat de consciència en tensió permanent. Es com trobar-se en la corda fluixa i procurar mantenir l'equilibri sense decantar.se cap als extrems.
    Aquesta és la vida del deixeble que està consagrat al servei de la humanitat.

    No et deixis vença pel desànim Dani, no ens ho podem permetre!
    Una forta abraçada

    Marta

    ResponderEliminar
  5. Gràcies Marta per les teves encoratjadores paraules.

    En absolut falles a l'hora de transmetre les ensenyances. La teva humilitat es prou notòria. Es per banda meva que vull corre massa i tot té un procés, un lent procés d'aprenentatge, assimilació i pràctica de lo aprés.

    Probablement com dius, les circumstàncies kàrmiques tinguin un paper preponderant en l'assoliment dels objectius que m'agradaria aconseguir. Primer he de netejar la meva pròpia casa abans de poder voler rebre a convidats.

    Gràcies com sempre Marta pel teu esforç. El bagatge de persones que porteu ja temps dedicant-vos a aquestes tasques ens ajuda força als que tot just estem començant.

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
  6. Hola Marta!

    Quiero darte las Gracias por tu entrada especial sobre el átomo y todos los comentarios que leí entre Dani y tu, gracias a los dos.

    No entro a debatir porque estoy bastante cansado y actualmente mi Ser pide reposo, sin más. Pero volveré cuando pueda para profundizar sobre este tema si algo queda en la sombra cuando lo releeré.

    Mientras te deseo a ti también un buen descanso durante estas fiestas y que sean muy felices y a tu gusto. Un fuerte abrazo querida Marta.

    ResponderEliminar
  7. Hola Marcos,
    Como siempre soy yo quien tiene que agradeceros que me permitais exteriorizar lo que siento.

    Felices Fiestas Marcos

    Un fierte abrazo

    ResponderEliminar
  8. Que passeu molt bones festes i que el proper any sigui un any d'ilusions complertes i ple d'alegries.

    Una forta abraçada Marta

    ResponderEliminar
  9. Jo també us desitjo molt bones festes i que l'entrada al nou any ens marqui a tots una trajectòria plena d'esperances que puguem realitzar.

    Una forta abraçada Dani

    Marta

    ResponderEliminar
  10. Marta,
    LLegir aquest artícle, em produeix esgarrgifances a la pell, però és una esgarrifança, quelcom estraorininaria...
    Tot és tan significatiu...
    Explosions que a nivell físic es veuen sempre negatives, però el seu núcli ens avisa de les seves productives alliberacions de diversos energies i cosos que encara desconeixem, però a la vegada totalment necesaries per la la Sagradfa Evolució del Planeta.

    Gracies.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !