miércoles, 15 de mayo de 2013

El Moviment en el nostre Univers !




Tots els  cossos en l'espai es posen en moviment des de el mateix instant en que un Logos decideix Crear i compenetra la matèria. 
El Logos Solar es manifesta de forma triple. El nostre univers és el segon entre els tres  que desenvolupa en el llarg cicle de la seva evolució còsmica. Igual com passa amb l'ésser humà que durant el temps que duri la seva evolució humana necessitarà d'un cos físic, un  cos astral i un cos mental per poder desenvolupar la intel·ligència, l'amor i  la voluntat.

El tercer Logos anomenat l'aspecte Brahma va desenvolupar la Intel·ligència Activa. En aquest  procés  creador va atraure la matèria necessària (els Deves elementals constructors) de l'espai,  i els va posar en moviment dins del seu radi d'acció o esfera, on va dur a terme la Seva Creació. 

Al principi la matèria formava una totalitat indiferenciada però a mesura que la creació avançava la va anar diferenciant per vibració o ritme, formant el que serien els set plans de l'univers (els set cossos) o estats de consciència que li van servir per desenvolupar plenament la Intel·ligència.  Aquesta diferenciació de la matèria va produir el moviment de Rotació .

Aquest moviment és el que fa que tot tendeixi a la forma geomètrica de l'esfera. Cada forma macro o microcòsmica inicia el moviment de rotació quant dins seu encarna una unitat de vida que igual com ho fa el Logos, iniciarà un procés creador en el seu nivell de consciència. 

Tot es repeteix infinitament de la mateixa manera. Totes les entitats  existents dins del sistema  formem part  del Cos del Logos i tots estem animats per la Seva Vida i impregnats de la Seva Qualitat.

El segon Logos o Vishnu desenvolupa la Saviesa, el principi Budhi  que tracte de fusionar amb la Intel·ligència. La seva característica és l'Amor. La matèria que utilitza per crear és intel·ligent, fruit de l'univers anterior.

Aquest segon univers és on actualment hi estem desenvolupant la Consciència tots els éssers que en formem part. Es caracteritza per el moviment en Espiral que podem observar en algunes galàxies com la Via Làctia, on el nostre sistema hi està ubicat en la perifèria d'un dels seus braços.

Només ens cal ser observadors del nostre entorn proper o llunyà per veure amb els propis ulls que la analogia entre el gran i el petit és molt similar, i que el  tipus de moviment indica estats de consciència més o menys avançats. 

El moviment rotatori i en espiral no es produeix només externament, sinó que és la conseqüència del moviment circulatori  intern de les energies que penetren des de nivells còsmics, al entrar en contacte amb la consciència del Logos. 
Ho veiem en una galàxia, en el moviment dels planetes i ho podem veure si som clarividents en les energies que circulen per el cos eteri humà.

El Logos d'aquest segon univers fa 

d'intermediari entre la Voluntat i la Intel·ligència, el seu (cos mental i el físic)   regit per la Llei d'Atracció, on si desenvolupa la dualitat que crea el conflicte. 
Està tractant d'unificar l'Esperit amb la Matèria per mitjà de l'Amor, obrint el camí a tots els Logos planetaris  i regnes de la naturalesa que  evolucionen dins del Seu Cos   envers estats de consciència superiors. 
L'aspecte Consciència o Ment ja ha estat transcendit pel Logos, per això ara el que s'ensenya en totes les Escoles internes és a desenvolupar l'Amor-Intel·ligent. Quant aquest estat es faci realitat la consciència  del Logos serà Búdica.

En el Primer univers la matèria utilitzada pel Logos per construir les formes de la Seva nova Creació tindrà la qualitat

d'Amor-Intel·ligent, on desenvoluparà i es  fusionarà amb la Voluntat de l'Esperit, Vishnu.  
El moviment será Progressiu  produint la síntesi i la unificació dels tres universos (cossos o estats de consciència). Es caracteritzarà per la Voluntat de Crear. 

Similarment per analogia es produeix la integració de la personalitat en l'ésser humà mentalment evolucionat, o la fusió en una etapa més avançada amb la Mònada, al ascendir a la Tríada espiritual.  


La llei de correspondència ben aplicada i el coneixement esotèric i científic sobre el Cosmos, ens pot fer comprendre el significat ocult de què passa quant esclata una estrella.

Tota explosió de'energia i per tant de llum, ens està indicant una expansió de consciència de la entitat que ocupa aquell cos, tan si es tracta d'una galàxia, d'una estrella, d'un ésser humà o d'un àtom quant allibera la seva energia.
El perquè unes estrelles son d'un color i altres d'un altre ens indica la qualitat del seu Logos i el Raig que manifesten. Sabeu que l'esplendent Sol Sirius és de color blau i representa pel nostre Logos Solar el seu Alter Ego?  Tot té una explicació esotèrica i també científica.
El perquè  hi ha planetes que brillen com un  Sol  com és el cas de Venus i d'altres que gairebé no tenen llum, ens demostren que les entitats que els utilitzen per evolucionar,  estan desenvolupant diferents estats de consciència.
La Lluna no és un satèl·lit sinó que és un planeta mort. Va ser el cos que va utilitzar el nostre Logos planetari en una de les Seves encarnacions  anteriors en èpoques remotes. La matèria de que estan constituïdes les formes de la Terra (la Naturalesa amb tots els seus regnes) és d'origen lunar, aquesta matèria elemental va ser transferida a la Terra quant el Logos hi va encarnar. De la mateixa manera com un ésser humà al reencarnar en un nou cos, recupera els estats de consciència i vibració de la vida anterior. La Lluna no te llum ni moviment propis, això demostra que l'entitat logoica que la vitalitzava es va retirar, i el seu cos físic visible va morir. 
No és potser aquesta una altre analogia del mateix que passa amb els éssers humans  quant  l'ànima es retira del cos  físic i aquest mor ?  o quant vivim una expansió de consciència important en que la nostre aura irradia? 

Els tres universos no estan separats  de la consciència del Logos del nostre sistema, sinó que formen part d'un etern present en la Seva Consciència. 

De la mateixa manera com els éssers humans disposem en una mateixa encarnació de tres vehicles per manifestar-nos, els tres universos  son els tres vehicles que el Logos està utilitzant en aquesta encarnació còsmica per poder-se manifestar en la vida dels tres móns i accedir a nivells superiors, on possiblement quant li arribi el moment es convertirà en un Logos creador de galàxies.                                                                                                                                                                       
Marta Parramon Elies

 
      

4 comentarios:

  1. Molt interessant.

    Com ja he dit alguna altre vegada, gairebé tot el que expliques anteriorment ho he llegit i em va molt bé tornar-ho a llegir comentat per algú, ja que d'aquesta manera em permet ratificar si ho vaig entendre bé o resoldre coses mal enteses (tot i que sempre queden dubtes). Aquest article tan interessant crec que està basat en el llibre del Mestre Tibetà "Iniciació Humana i Solar" (encara que poder també pot ser del Tractat de Foc Còsmic que encara llegeixo i intento anar assimilant quelcom).

    Gràcies Marta pel teu esforç en anar oferint-nos aquests articles tants fascinants com complexos.

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies Dani
      Jo també crec que aquest tema és interessant i si pogués profunditzar encara ho seria més, però com dius tu el tema és massa complex i prefereixo parlar-ne de la forma que a mi em sembla més comprensible.
      Especialment considero important senyalar les analogies que hi ha en la forma com tot es desenvolupa, encara que no siguin exactes per les grans distàncies que hi ha entre el que considerem espiritual i el material. A mi particularment aquest sistema de aplicar la analogia m'ha ajudat a comprendre, observant el puc veure amb els ulls físics, moltes realitats internes que d'altre manera potser no hagués descobert.

      Tens raó, en el llibre "Iniciació Humana i Solar" parla sobre aquest tema i també en el "Tractat sobre Foc Còsmic". Aquest darrer però ho enfoca des de un altre perspectiva.

      Una forta abraçada

      Eliminar
  2. Quan saps y admets que tot és Trinitàri en la Creu del Còsmos et produeix una gran satisfacció que fa que vagis descobrint tot el Misteri de la Creació.
    L'obsercaió ens fa ser realment Autoconscients del Gra Mapa que tenim davant dels ulls.



    Una abraçada i petonets.
    Fins demà, a veure que fa el temps.

    ResponderEliminar
  3. La atenció és de primordial importància per poder descobrir el significat profund que s'amaga al darrera de cada triplicitat.
    Déu o Logos es mostra a Si mateix en les Seves Obres per mitjà dels tres aspectes o Rajos principals, els Grans Constructors de l'univers.

    Gracies Olga i Carles

    Una abraçada

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !