jueves, 17 de enero de 2013

Programa de actividades




CONFERENCIAS


Todas las actividades empezaran a las 19 horas en el local de la calle Provenza 463


En local calle Provenza 463 entre.1ª


Febrero   6    Conferencia a cargo 

Sr. Francesc Comas
sobre " Experiencias Teosóficas"


Marzo    13   Conferencia a cargo del

Sr. Francisco de P.Guinart
sobre "Sabiduria Antigua"




Renovació de si mateix

I.K.Taimi

L'univers manifestat té les seves arrels en un Principi Etern il·limitat Immutable, sempre in-manifestat, el qual es designe com l'Absolut o Realitat suprema. Aquest principi transcendeix el poder de la comprensió humana.

Consciència i Poder, o Esperit i Matèria, no son dues realitats independents, sinó dos aspectes polars de l'Absolut. Son els productes primaris de la diferenciació i constitueixen la base
de la Manifestació.

D'aquesta triada en provenen tots els innombrables universos que apareixen i desapareixen en un cicle interminable de Manifestació i Dissolució. ...--- Els innumerables Sistemes Solars que formen l'univers manifestat son expressions d'aquesta Realitat Suprema. Cada Sistema Solar és una unitat independent i malgrat això, manté les seves arrels en la Realitat sempre in-manifestada . ...--- Cada Sistema Solar constitueix un mecanisme perfectament ordenat, que no només és governat per lleis naturals immutables  sinó que és la manifestació d'una intel·ligència transcendent, a la qual se li dona el nom de Logos o Déu.

2 comentarios:

  1. Molt interessant.

    Quan intento captar el contingut total de les paraules que representen al Logos i a Deu al mateix temps, el que entenc és que, a nivells humans, el que la ment de l'ésser humà més intel·ligent pugui arribar a comprendre per si mateix, equivaldria com a màxim al Logos del Sistema Solar. Es a dir, que més enllà de la grandiositat d'aquest gran Ser (El Logos Solar), és totalment impossible entendre o imaginar quelcom Ser encara més gran a Ell. Resumin-t'ho. El Deu que la ment humana més perfecte pugui imaginar, com a màxim equivaldria al Logos Solar. Qualsevol intent d'entendre quelcom superior a Ell ens és totalment impossible ni tan sols d'arribar a imaginar (a nivell humà).

    No se si me he explicat bé. Espero que ningú em malinterpreti i es pensi que estic "rebaixant" la categoria de Deu. Tot al contrari.

    - - - - -

    Respecte a les conferències, una pregunta: ¿Quant de temps solen durar les mateixes? Es que m'agradaria poder combinar-m'ho per a poder assistir a alguna d'elles, però al viure fora de Barcelona i començar a les 19 h, ho veig complicat per després poder tornar a casa.

    Com sempre Marta, gràcies per tot el que ens aportes.

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Estic d'acord amb tu amb tot el que dius Dani.
    En ocultisme procurem evitat el terme Déu perquè generalment la interpretació que se li dona és religiosa, tot hi que vol dir el mateix. Molt sovint les religions en confós a un enviat de Déu amb el Déu mateix, revestint-lo dels atributs humans, quant la veritat és que de DÉU no en sabem res.

    No tan sols és la ment humana que és finita sinó que quant es parla dels grans Choans i Mestres que en rebut la cinquena i sisena Iniciacions, que pertanyen a Shamballa, l'Ashrama de Sanat Kumara el Senyor del Món, que és l'encarnació del Logos o Déu del nostre planeta, es diu que estan tractant d'assolir la consciència planetària,i que el Senyor del Món a a la vegada adquireix la consciència Solar.
    Perdre's en fer raonaments sobre aquest tema no condueix a res, perquè encara ens és massa llunyà.
    Sovint quant en algun dels tractats ocults s'anomena " Aquell sobre el Qual res se'n pot dir" o "l'Innominable" a "l'Absolut" a "Aquell que és Increat que no té principi ni fi" es refereix al que nosaltres anomenem DÉU.

    ----------


    Les conferències acostumen a durar una hora.
    No conec la manera com ho tenen organitzat actualment els conferenciants actuals. Quant jo hi donava les conferències, un cop acabada iniciàvem un diàleg amb els assistents que es podia allargar mitja hora més. Tot depèn de si tenen o no preguntes per fer.

    Gracies a tu Dani pel teu gran interès

    Una abraçada

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !