miércoles, 18 de abril de 2012

L'univers es desenvolupa en la Dualitat !




                                                 Sílfides de l'Aire 
                                                                (deves elementals eteris)
                             --- us recomano veure la imatge ampliada---
***
En tots els tractats esotèrics se'ns diu que el nostre univers es desenvolupa en la dualitat. Una dualitat sorgida del Propòsit del  Logos de Crear.

Que significa aquesta dualitat per la creació del univers? de on sorgeix  i quina és la seva naturalesa? 
En principi el Logos creador extreu de si mateix dues corrents de vida monàdica. Dos grups de mònades, l'una Humana i l'altre Dèvica  

(Mònada, per equells que desconèixen el llenguatge esotèric, equival a Esperit)
(Deva és equivalent a Àngel). 

Aquests dos grups de mònades portaràn a terma conjuntament la construcció de les formes, que serviran de vehicles  als deves constructors de cadascun dels
éssers de tots els regnes de la naturalesa, impulsant la seva evolució fins convertir-se en canals prou purs com per ser utilitzats per l'ànima del regne.  

Veiem doncs que son dues energies que en sorgit d'una única Font de Vida que evolucionen de forma paral.lela,
manifestant   característiques de diferent densitat i vibració i amb un propòsit evolutiu  complementari.

Centrant-nos en el nostre planeta i per poder comprendre de forma més propera aquesta dualitat, començarem dient que la Mònada Humana, representa el principi masculí de la creació... és elèctric, positiu,mental i creador.
La Mònada Dèvica representa el principi femení...magnètic, negatiu, receptor i constructor.

Son en essència el que coneixem com  
 Esperit i Matèria que quant s'uneixen creen Consciència.
Sabem que tot el que existeix és energia però el que moltes persones desconeixen és que  
l'Energia és essencialment Dèvica.
Quant fem esment a la consciència no ens referim només al desenvolupament de l'ésser humà  sinó a la Intel.ligència latent en totes les formes existents des de el mateix instant de la Creació. 
Sabem bastant sobre l'evolució humana i el seu desenvolupament a través del temps, però que en sabem dels regne angèlic?
Les formes estan constituïdes de elements més o menys comprimits, son construïdes i habitades  per les entitats dèviques seguint el seu  procés evolutiu dins de la forma. 
Hi ha dos tipus de deves elementals, els que formen part del "material" que serà utilitzat per construir les formes i els Deves constructors  d'una evolució mol superior que utilitzant aquest material moldejaràn les formes com ho fa un escultor.
Dins del regne dèvic existeixen jerarquies evolutives com en tots els regnes de la naturalesa que coneixem, des de els esperits de la naturalesa fins els grans Arcàngels del Sistema. 
 Però... com es construeixen les formes?

"L'Home Pensa i el Deva Construeix"

Ens preguntem com poden crear les dues evolucions  humana i dèvica si la gran majoria d'éssers humans  ignoren la seva participació?
L'ésser humà en la seva gran majoria desconeix la seva capacitat de crear, perquè es totalment inconscient de les energies  dèvicas que atrau en cada pensament, desig o paraula que emet.

Els deves  evolucionen en el seu regne impulsats pel sentiment. En canvi l'ésser humà ho fa desenvolupant la ment.  

Tot el que s'ha conegut dels deves fins fa poques dècades per la gran majoria de persones  ha estat fantàstic i gairebé sempre irreal. Hem cregut que el seu comportament i la seva ment era semblant a la nostre. Els hem revestit amb els nostres atributs i sempre hem pensat que tots ells eren molt superiors en evolució, tal com ens els ha presentat la religió. Però hem de recordar que igual com en tots els altres regnes i ha infinitat de nivells evolutius entre els deves, des de els més inferiors fins els més elevats.

Potser ens preguntarem si els deves elementals propers a l'home quant construeixen una forma tenen consciència del bé i del mal...? La filosofia esotèrica ens diu que no! descriu als deves elementals constructors com entitats que es limiten a construir amb les energies que l'home els hi proporciona amb el seu pensament, sense tenir consciència del bé i del mal com l'home.
Els deves no son atrets només per el pensament sinó per tot allò que emet vibracions a l'espai, qualsevol so com la música, el cant d'un ocell, els sorolls d'una gran ciutat, els desitjos i sentiments...  
Ells sempre responen sorgint de l'espai per construir. 

Si som conscients d'aquesta realitat no podem ignorar la responsabilitat que tenim de estar mol atents dins i fora nostre.
Les cèl·lules i el àtoms del nostre cos - que son entitats dèvicas elementals- es renoven constantment i tenen la qualitat de les energies que atraiem amb els nostres estats de consciència. 
Quant  arribi el dia que siguem plenament conscients del poder que tenim de crear i reconeguem al regne dèvic com els nostres eterns companys de viatge,ens convertirem em mags conscients.

                                                                                Marta Parramon

10 comentarios:

  1. Un article molt interessant Marta. És quelcom complexa d'entendre ja que el tema dels Deves és poc conegut, fins i tot en Teosofia. V.B.A. va ajudar-nos molt en les seves conferències i llibres, però encara i així, crec que és un tema poc comentat (des del meu punt de vista al menys). És d'agrair (i molt) que gent que enteneu del tema aneu divulgant aquesta informació, ja que tot està relacionat i quan no es coneixen tots el temes, fa que la visió global que en tenim sigui borrosa i confusa.

    Gràcies per l’article, el qual a part de ser força interessant (com tots els del blog), és molt útil.

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Si Dani,és veritat que el tema sobre els deves és desconegut i pot ser confús quant es desconeix. Però penso que en èpoques de grans canvis de era i per tant, d'energies, hem de començar a perdre la por i donar els primers passos en el desconegut. Doncs encara que repetir les ensenyances que ens dona la Saviesa Antiga pugui ser necessària per orientar-nos, cada nova era ens endinsa més conscientment en els misteris de la creació, i aquesta era ens permetrà conèixer molt més de prop aquests regnes angèlics.
    El coneixement ocult només es dona a la humanitat quant està preparada per comprendre ( encara que al principi siguem una minoria)
    Moltes gracies per el diàleg que em permets establir amb tu.
    Si tornes a entrar al bloc hi veuràs que he recomanat llegir els llibres del Vicenç
    i també el de Alice Bailey "Tratado sobre Fuego Cósmico". Aquest llibre conté tota l'ensenyança oculta sobre els regne dèvic.És un llibre extraordinari!
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  3. Ves per on. Dins del meu propòsit d'aprenentatge, el llibre que tot just he començat a llegir dels molts que encara em queden es precisament aquest.

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. No existeixen les casualitats Dani. Més d'una vegada tu es publicat articles sobre temes que jo també estava preparant.
    Quant es fa un servei a la humanitat, s'estableix una comunicació interna o "telepàtica" entre grups d'ànimes de vibració similar.
    Cada grup d'ànimes és instruït internament per fer un servei concret encara que no en siguem conscients, especialment en aquesta època de grans crisis i canvis mundials.
    Quant jo vaig començar a llegir aquest llibre per primera vegada, se'm feia difícil entendre'l i el vaig deixar de llegir, però al pas del temps i sense deixar el servei i les meditacions,un dia em vaig tornar a sentir atreta per ell, i llavors hi vaig començar a descobrir el significat de molts dels misteris que conté. Jo havia canviat i també la meva consciència,i espero seguir canviant per poder profunditzar molt més en el seu significat ocult.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Hola, Marta

    Tendré que leer con profundidad tu entrada porque tiene mucha miga y un punto de vista interesante.

    Besotes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bienvenida a tu casa Maria Eugenia.
      Poco a poco la familia va en aumento!
      Un abrazo

      Eliminar
  6. Gràcies Marta per transcriure aquí el que vas dir a la conferència!
    Tot és tan Marevellós que si sapiguéssim llegir-ho amb la LLum de l'Intuició, la humanitat seria una síntessis sense fronteres.

    Tens un Premi al nostre blog...

    Petonets.

    ResponderEliminar
  7. Hola, acabo de leer en castellano esta mágica entrada al blog, por lo cual funciona muy bien el traductor, gracias :)

    Todo nace dentro de nosotros, y, si he comprendido bien el texto publicado aquí, creo que cada persona pone en accion -vía sus pensamientos sentidos- creaciones necesarias a su propio crecimiento, y a algunos de los demás por repercusión, aunque dichos 'pensasientos' sean casi todos inconscientes al inicio. Por esa razón, (crecimiento) pienso que es lógico y normal que los Devas elementales más cercanos al hombre, cuando construyen una forma, no tienen conciencia del bien y del mal, y solo ofrecen 'lo pensado, deseado' para que el hombre vibre, sufra o disfrute, y que en definitiva, comprenda vía su propia experiencia si lo esta haciendo bien o mal, y que acabe tomando consciencia de que es él mismo quien deseó lo que ahora tiene en su vida. Por algo se empieza...

    Muchas veces me di cuenta posteriormente, que lo que he deseado con verdaderas ganas y cariño a lo largo de mi vida, siempre a llegado a materializarse, pero nunca fui realmente consciente de las consecuencias de mis decisiones y deseos :)

    Obrar desde un pensamiento consciente y amoroso, es un objetivo majestuoso... que nos deseo a tod@s.

    Muchas Gracias por tu magnifica aportación y recomendaciones de libros, Marta, y un fuerte abrazo te dejo.
    Y un saludo a tod@s! Marcos.

    ResponderEliminar
  8. Gracias a ti Marcos per tu amable aportación que complementa lo que yo trato de transmitir.
    "Querer es Poder" Así que...!adelante! sin perder de vista un solo instante el objetivo que nos hemos propuesto.

    Un fuerte abrazo

    Marta

    ResponderEliminar
  9. Agradezco mucho tu contestación Marta, y si, ¡adelante!! Hoy es luna llena en Tauro, mi signo de nacimiento, y siento que todo es posible :) y, por supuesto sin perder de vista mi objetivo, que es el de compartir y ayudar discretamente, humildemente y lo mejor que puedo y sé a mi prójimo.

    Un fuerte abrazo querida amiga y un feliz domingo.

    Marcos.

    ResponderEliminar

La Teosofía en la Nueva Era !