miércoles, 29 de mayo de 2013

Preparación previa a la Curación !



2ª parte

El curador debe aprender a limpiarse el aura antes de curar, a fin de convertirse en un canal  totalmente puro y libre de ninguna influencia personal o problema que pudiera entorpecer el servicio que va a prestar.
Os daré una meditación qué además de limpiaros el aura a vosotros mismos, también la podáis utilizar como un acto de servicio hacia los demás sin peligro alguno de contaminaros. Pero utilizadla únicamente cuando hayáis aprendido a limpiaros a vosotros mismos y la meditación surja su efecto. Entonces, si se da el caso, visualizad a la persona en cuestión dentro de la Luz y no dejéis de hacerlo hasta verla totalmente limpia e iluminada por fuera y por dentro. Hacedlo diariamente hasta que veáis los efectos externos en la persona.
Esta visualización también es útil  para  quienes no habéis meditado nunca y deseáis aprender. Es muy efectiva y nos prepara para cualquier servicio que debamos prestar.

*
 Sentaos cómodamente  en un lugar tranquilo y en silencio con la espalda derecha pero sin forzar la posición.
Relajad el cuerpo y cerrad los ojos.
Mantened la cabeza con la barbilla ligeramente caída.
Una vez cerrados los ojos mirad hacia arriba, hacia el entrecejo, y manteneos relajados.
Respirad profunda y lentamente. 
  
*
 !Meditar en la Luz!

 Visualizad o (imaginad) que estáis sentados cómodamente debajo de un árbol en medio de un verde prado.  
Es la hora del alba y el sol está empezando a salir por detrás de una alta montaña que tenéis frente a vosotros.
Mirad como sale el sol.
Sentid el suave calor de sus rayos que os empiezan a iluminar.
A medida que el sol se eleva os sentís invadidos con gran fuerza por su Luz.
Cada vez estáis más cerca del sol,   entre la Luz y vosotros no existe  distancia. Habéis penetrado en la Luz y os habéis fundido con ella.
El sol y vosotros sois un solo cuerpo que irradia en todas direcciones.

Dentro de esta Luz bendecid a la humanidad en nombre del Maestro.   

*
Mantened este estado de conciencia todo el tiempo que os sea posible. 
( para empezar cinco minutos en la Luz son suficientes)

Al principio seguramente os distreran pensamientos que irán y vendrán. No os desaniméis y seguid intentándolo cada día y si es posible en el mismo lugar y a la misma hora.
Los resultados los veréis pronto si sois constantes.

   
Marta Parramon Elies

sábado, 25 de mayo de 2013

La Curació Esotèrica !




(1ª part )

Al iniciar el tema sobre la Curació esotèrica ens estem introduint en un dels estudis més importants relacionats directament amb l'evolució humana, i en les conseqüències que creen per la salut els seus estats de consciència.  
Totes les malalties que patim la humanitat son degudes a la falta de resposta a la Vida de l'Ànima.
Mentre la consciència estigui centrada en el món de la forma (física, emocional i mental concreta) la humanitat seguirà estant malalta, perquè les malalties son inherents a la matèria. Quant es comença a respondre al Jo superior l'ésser humà se'n va deslliurant a mesura que enfoca la consciència més enllà de si mateix.
Si estem interessats en curar haurem d'haver desenvolupat una sèrie de requisits que poques persones estan disposades a complir. 

Curar no és quelcom que es pugui fer seguint uns cursets, encara que la tècnica s'ha de conèixer. S'ha d'estar molt ben preparat interna i externament.

Potser no podrem curar una malaltia, però el que sí que podem fer és alleugerir el sofriment i transmetre pau i serenitat a la persona malalta, (sempre que nosaltres mateixos haguem assolit aquesta pau).

La curació esotèrica sempre hauria d'anar precedida d'un impuls de compassió de part del curador. La compassió és la mostra més gran d'Amor que existeix en aquest món.

És per compassió que la Jerarquia es sacrifica a conduir a la humanitat envers l'alliberació del sofriment. 

Per poder curar s'ha  de saber invocar als Deves de Curació. Conèixer les característiques de les 7 energies de Raig, com actuen sobre la consciència humana i tenir un coneixement molt clar de com circulen a través dels chacras del cos eteri. 
Conèixer molt bé com funciona físicament l'organisme humà .
Aprendre a visualitzar a la perfecció i posseir la capacitat de concentració.
Saber actuar com psicòlegs espirituals i ser totalment impersonals quant curem. Aquesta norma pot semblar contradictòria quant sabem que l'Amor és el principal requisit per poder curar, però l'amor del que parlem no té implicacions emocionals perquè quant es cura es treballa des de l'ànima i si és possible, directament amb l'ànima del pacient, perquè sigui ell mateix qui canvi  d'actitud i les energies iniciïn el seu recorregut  a través del cos eteri sense trobar obstruccions. 

Si volem curar hem de saber que la malaltia, encara que s'hagi manifestat en el cos físic, gairebé sempre te unes causes  en els cossos subtils, i  abans de posar-nos a curar ho hem de saber amb certesa. 
Segons on tingui enfocada la consciència el pacient, ens estarà indicant en quin dels cossos  ens haurem d'enfocar. Si és en l'eteri, l'astral o el mental.
La curació del cos físic la pot realitzar la ciència mèdica, tan si es tracte de cirurgia con d'altres tractament estrictament físics.

Un grup esotèric sempre treballa en el món de les causes, i el cos físic no és un principi ni genera malalties, només és la víctima dels nostres estats de consciència erronis que s'acaben manifestant físicament.
El més aconsellable si es vol curar és poder formar part d'un grup esotèric reduït, dedicat a la curació. Tres persones formant un triangle seria suficient, però si només en son dues es pot visualitzar al Mestre en la cúspide del triangle.

El curador no hauria de parlar mai a ningú que no fos del grup de curació sobre el treball que s'està fent, i si ho fes, només per comentar el que és estrictament necessari doncs mentre dura la curació s'ha de mantenir la concentració de forma contínua en l'energia invocada dels Deves. Si se'n parla l'energia es dispersa i la curació no és possible.
Si hem de dirigir les energies per curar, ho hem de fer a través del cos eteri, astral o mental i del chacra en qüestió que correspon a l'orgue malalt, però sempre s'ha de visualitzar la zona completament il·luminada i sana. No visualitzeu ni imagineu mai l'orgue malalt. Recordeu que 
" L'energia segueix al pensament"
No és aconsellable posar-se a curar sense complir com a mínim amb aquestes normes, doncs per poder curar s'ha d'estar molt ben preparat i equilibrat física i psicològicament. Hem de saber que si podem arribar a curar la malaltia, que és una entitat, en el moment de curar l'alliberarem del cos del pacient fent-la fora.  Si no hi ha prou puresa en el  cos  del  curador i en el cas d'una persona inexperta, la malaltia (entitat) possiblement penetri en el seu cos. 

En la pròxima publicació seguirem amb el tema de la curació, perquè hi ha quelcom que si que podem saber i posar a la pràctica sense perill.

No oblidem que la curació esotèrica és un acte de Servei.


Marta Parramon

miércoles, 15 de mayo de 2013

El Moviment en el nostre Univers !




Tots els  cossos en l'espai es posen en moviment des de el mateix instant en que un Logos decideix Crear i compenetra la matèria. 
El Logos Solar es manifesta de forma triple. El nostre univers és el segon entre els tres  que desenvolupa en el llarg cicle de la seva evolució còsmica. Igual com passa amb l'ésser humà que durant el temps que duri la seva evolució humana necessitarà d'un cos físic, un  cos astral i un cos mental per poder desenvolupar la intel·ligència, l'amor i  la voluntat.

El tercer Logos anomenat l'aspecte Brahma va desenvolupar la Intel·ligència Activa. En aquest  procés  creador va atraure la matèria necessària (els Deves elementals constructors) de l'espai,  i els va posar en moviment dins del seu radi d'acció o esfera, on va dur a terme la Seva Creació. 

Al principi la matèria formava una totalitat indiferenciada però a mesura que la creació avançava la va anar diferenciant per vibració o ritme, formant el que serien els set plans de l'univers (els set cossos) o estats de consciència que li van servir per desenvolupar plenament la Intel·ligència.  Aquesta diferenciació de la matèria va produir el moviment de Rotació .

Aquest moviment és el que fa que tot tendeixi a la forma geomètrica de l'esfera. Cada forma macro o microcòsmica inicia el moviment de rotació quant dins seu encarna una unitat de vida que igual com ho fa el Logos, iniciarà un procés creador en el seu nivell de consciència. 

Tot es repeteix infinitament de la mateixa manera. Totes les entitats  existents dins del sistema  formem part  del Cos del Logos i tots estem animats per la Seva Vida i impregnats de la Seva Qualitat.

El segon Logos o Vishnu desenvolupa la Saviesa, el principi Budhi  que tracte de fusionar amb la Intel·ligència. La seva característica és l'Amor. La matèria que utilitza per crear és intel·ligent, fruit de l'univers anterior.

Aquest segon univers és on actualment hi estem desenvolupant la Consciència tots els éssers que en formem part. Es caracteritza per el moviment en Espiral que podem observar en algunes galàxies com la Via Làctia, on el nostre sistema hi està ubicat en la perifèria d'un dels seus braços.

Només ens cal ser observadors del nostre entorn proper o llunyà per veure amb els propis ulls que la analogia entre el gran i el petit és molt similar, i que el  tipus de moviment indica estats de consciència més o menys avançats. 

El moviment rotatori i en espiral no es produeix només externament, sinó que és la conseqüència del moviment circulatori  intern de les energies que penetren des de nivells còsmics, al entrar en contacte amb la consciència del Logos. 
Ho veiem en una galàxia, en el moviment dels planetes i ho podem veure si som clarividents en les energies que circulen per el cos eteri humà.

El Logos d'aquest segon univers fa 

d'intermediari entre la Voluntat i la Intel·ligència, el seu (cos mental i el físic)   regit per la Llei d'Atracció, on si desenvolupa la dualitat que crea el conflicte. 
Està tractant d'unificar l'Esperit amb la Matèria per mitjà de l'Amor, obrint el camí a tots els Logos planetaris  i regnes de la naturalesa que  evolucionen dins del Seu Cos   envers estats de consciència superiors. 
L'aspecte Consciència o Ment ja ha estat transcendit pel Logos, per això ara el que s'ensenya en totes les Escoles internes és a desenvolupar l'Amor-Intel·ligent. Quant aquest estat es faci realitat la consciència  del Logos serà Búdica.

En el Primer univers la matèria utilitzada pel Logos per construir les formes de la Seva nova Creació tindrà la qualitat

d'Amor-Intel·ligent, on desenvoluparà i es  fusionarà amb la Voluntat de l'Esperit, Vishnu.  
El moviment será Progressiu  produint la síntesi i la unificació dels tres universos (cossos o estats de consciència). Es caracteritzarà per la Voluntat de Crear. 

Similarment per analogia es produeix la integració de la personalitat en l'ésser humà mentalment evolucionat, o la fusió en una etapa més avançada amb la Mònada, al ascendir a la Tríada espiritual.  


La llei de correspondència ben aplicada i el coneixement esotèric i científic sobre el Cosmos, ens pot fer comprendre el significat ocult de què passa quant esclata una estrella.

Tota explosió de'energia i per tant de llum, ens està indicant una expansió de consciència de la entitat que ocupa aquell cos, tan si es tracta d'una galàxia, d'una estrella, d'un ésser humà o d'un àtom quant allibera la seva energia.
El perquè unes estrelles son d'un color i altres d'un altre ens indica la qualitat del seu Logos i el Raig que manifesten. Sabeu que l'esplendent Sol Sirius és de color blau i representa pel nostre Logos Solar el seu Alter Ego?  Tot té una explicació esotèrica i també científica.
El perquè  hi ha planetes que brillen com un  Sol  com és el cas de Venus i d'altres que gairebé no tenen llum, ens demostren que les entitats que els utilitzen per evolucionar,  estan desenvolupant diferents estats de consciència.
La Lluna no és un satèl·lit sinó que és un planeta mort. Va ser el cos que va utilitzar el nostre Logos planetari en una de les Seves encarnacions  anteriors en èpoques remotes. La matèria de que estan constituïdes les formes de la Terra (la Naturalesa amb tots els seus regnes) és d'origen lunar, aquesta matèria elemental va ser transferida a la Terra quant el Logos hi va encarnar. De la mateixa manera com un ésser humà al reencarnar en un nou cos, recupera els estats de consciència i vibració de la vida anterior. La Lluna no te llum ni moviment propis, això demostra que l'entitat logoica que la vitalitzava es va retirar, i el seu cos físic visible va morir. 
No és potser aquesta una altre analogia del mateix que passa amb els éssers humans  quant  l'ànima es retira del cos  físic i aquest mor ?  o quant vivim una expansió de consciència important en que la nostre aura irradia? 

Els tres universos no estan separats  de la consciència del Logos del nostre sistema, sinó que formen part d'un etern present en la Seva Consciència. 

De la mateixa manera com els éssers humans disposem en una mateixa encarnació de tres vehicles per manifestar-nos, els tres universos  son els tres vehicles que el Logos està utilitzant en aquesta encarnació còsmica per poder-se manifestar en la vida dels tres móns i accedir a nivells superiors, on possiblement quant li arribi el moment es convertirà en un Logos creador de galàxies.                                                                                                                                                                       
Marta Parramon Elies

 
      

jueves, 9 de mayo de 2013

La Iniciació i l'evolució planetària !


  

Iniciarem el tema sobre la iniciació anant-nos a aquella època llunyana en que l'home-animal es va individualitzar a mitjans de la raça Lèmur quant la Gran Fraternitat Blanca es va establir a la Terra.
En aquella època el regne que predominava era l'animal, però hi havia un grup nombrós entre ells que havia avançat el suficient i reclamava inconscientment l'atenció del Logos, arribant a un punt crític en que se li presentava l'oportunitat  d'iniciar-se en un regne superior, l'humà. 
Una demanda interna començava a fer-se notar en la consciència del Logos planetari. No podem oblidar que els regnes de la Naturalesa son chacras dins del seu cos.  

Els tres chacras superiors i que tenen més importància per l'evolució del planeta son: 


Shamballa el Regne de Déu, on el Senyor de Món hi té la Seva estada en cos físic eteri. És el centre Coronari des de on penetra en el planeta el primer Raig manifestant el Seu Poder i Voluntat creadora. 


La Jerarquia de Mestres que guia l'evolució planetària, dirigits pel Guia Suprem el Crist, Mestre d'homes i d'àngels. Treballa principalment amb l'energia del segon Raig i representa el centre Cardíac del planeta. La seva característica principal és l'Amor.


 La Humanitat, on es desenvolupa el Pla de Déu ( l'evolució planetària). És el tercer centre el Laringi que es regeix pel tercer Raig. La qualitat que desenvolupa és la Intel·ligència  


El regne Animal correspon al plexe solar logoic i el raig que el regeix és el sisè.

Contant des de el plexe solar en avall es considera que l'home o el Logos en aquest cas, quant hi te centrada la consciència encara viu  en la seva personalitat. Però quant eleva les energies al centre cardíac ens indica que el Jo superior ha pres possessió d'aquells vehicles. 

El regnes Vegetal, Mineral i Elemental no els tindrem en compte en aquest estudi perquè el que ens interessa és el procés iniciàtic del Logos planetari i el perquè la humanitat té tanta importància en aquesta etapa evolutiva.


La demanda del regne animal indicava que el Logos havia transmutat les energies a un estat superior de consciència  i que estava  preparat per rebre la segona iniciació planetària.  En aquest procés va elevar les energies del plexe solar (el regne animal) al centre cardíac (la Jerarquia). Però calia un intermediari que els unís, i  d'aquesta expansió interna va néixer la consciència,  que conduiria a aquell nou regne en un  futur llunyà a les portes de la Iniciació.


Però al no ser encara un deixeble acceptat pel Logos Solar, (aplicant la analogia amb l'ésser humà i salvant les grans distàncies que hi ha  entre un home i un Logos) en el planeta encara no existia una Jerarquia espiritual que el governés, perquè el centre cardíac no havia despertat i l'evolució era molt lenta. 

Però va arribar el Gran Dia ! 
En tot procés iniciàtic es produeix una invocació i una expansió de consciència extraordinària, i el Jo superior dona resposta a la demanda de més Llum.
El Jo superior del Logos planetari és Venus. 

L'iniciat ho és abans que la Jerarquia li reconegui. S'ha iniciat a si mateix en  tot el procés que ha hagut de viure durant infinitat d'encarnacions per poder arribar fins el Portal de la iniciació. Quant arriba el moment en que el Logos o l'home passa les proves iniciàtiques li bé la resposta, i  en el cas d'un deixeble, el Crist li transmet amb el Ceptre de Poder energies d'un voltatge igni extraordinari provinent de Sanat Kumara, el Senyor del Món. Aquestes energies li son aplicades al chacra corresponent, i a partir d'aquell moment li obrirà el camí a un estat de consciència molt superior. L'aplicació del Ceptre produeix  expansió i dona entrada a un nou regne.


En la segona iniciació el Ceptre de Poder s'aplica al centre Laringi, desenvolupant la intel·ligència i accelerant de forma significativa el procés evolutiu  d'aquell  regne o chacra.  En el cas del Logos el centre Laringi és la Humanitat. 


Venus, el Jo superior va respondre a la invocació enviant a una Entitat de categoria espiritual molt superior a la de Crist. Aquesta entitat és Sanat Kumara, va venir de Venus acompanyat de tota una Jerarquia d'Àngels i Mestres per fer-se càrrec de l'evolució del planeta.


Van portar les abelles, les formigues, ocells i  diferents especies de tots els regnes molt més evolucionades que les de la Terra. També van portar els cítrics, van donar dolçor als fruits i perfum a les plantes. Tots els regnes van ascendir a un nivell de perfecció extraordinari. Ho podem veure en la intel·ligència d'alguns  animals, en les diferents especies vegetals i en la bellesa de les pedres precioses. 

Molt poèticament es diu que tota la Terra va florir en la Seva Vinguda.

Podem comprendre amb tot aquest procés  que la Terra està sent guiada per el Jo superior del Logos i que aquesta analogia és totalment aplicable a l'ésser humà.  



  Marta Parramon

domingo, 5 de mayo de 2013

Els Guies de la Humanitat i la Veu de la Consciència !




Un dels Guies que la humanitat  ha reconegut durant tota aquesta era que estem deixant enrere, especialment aquells que en estat educats en la religió cristiana ha estat a l'Àngel Guardià.
També hi ha qui en parla com si fos un mite, però l'Àngel Guardià  realment existeix! i quant som capaços de reconèixer la seva presencia és perquè comencem a escoltar la "veu de la consciència" que ens avisa sempre dels perills que ens podem trobar en el camí si no l'escoltem.
L'Àngel Guardià està connectat amb l'Àngel Solar i tot allò que ens transmeti la seva veu, sempre estarà dirigit al bé.
L'Angel Guardià és un servent de l'Àngel Solar, així com l'Àngel Solar és un servent de la Mònada.
Existeixen Guies  i Àngels protectors en tots els sectors  de la vida humana i en tots els regnes de la Naturalesa.
 L'Àngel Guardià protegeixen a cada individu en particular i a tot el grup familiar en conjunt.
Tots els grups esotèrics amb les seves invocacions atrauen el seu Àngel Protector quant estan plenament integrats com ànimes. L'evolució espiritual de l'Àngel tindrà la categoria que hagi assolit l'ànima del grup i serà present sempre que se'l invoqui.
Quant formem un grup de meditació i servei cal procurar fer la meditació sempre a la mateixa hora i  seure en el mateix lloc.
El ritual és necessari per poder establir la comunicació de forma més instantània i directa amb l'Àngel. La consciència centrada en el superior crea al voltant del grup una aura de Llum que atrau a l'Àngel, aquest penetra en el seu interior i ens obra el canal envers el Mestre i la Jerarquia.

Existeixen infinitat de jerarquies angèliques unides al regne humà. Els Àngels i els Homes son dues evolucions paral·leles

inseparables, l'una no pot existir sense l'altre. L'home desenvolupa la intel·ligència i l'àngel el sentiment,  fins arribar a un punt on conflueixen i es fusionen creant a l'ésser Androgen. Aquest estat superior és el que en assolit els Mestres de Compassió i Saviesa, son meitat Homes i meitat Àngels. 
L'objectiu de l'àngel és assolir la Intel·ligència i el de l'home desenvolupar l'Amor.  Representen l'aspecte masculí 
(l'home) i l'aspecte femení (l'àngel) la dualitat de l'univers, que al entrar  en contacte produeixen Creació.  
"L'home pensa i l'Àngel construeix"  
L'home és un creador i l'Àngel és el constructor de les formes mentals que l'home li proporciona.

Aquests estudi sobre el regne angèlic és fascinant i al mateix temps molt complex per la gran varietat de jerarquies i regnes dins de la seva espècie i les funcions tan diverses que realitzen. També hi ha jerarquies angèliques que no estan vinculades a l'evolució humana perquè compleixen altres propòsits del Logos Solar.


Potser alguna vegada ens hem preguntat com ho podem fer per posar-nos en contacte conscientment amb el Mestre, amb la Jerarquia, amb el nostre l'Àngel Solar o  amb els Àngels que ens guien, no d'una manera imaginaria sinó, realment ? 


Existeix una regla: ! El Servei !

L'oblit de si mateix i el servei als altres.
Això costa tan de practicar que quasi tot-hom es sent incompetent i limitat, davant del  gran sacrifici que s'exigeix al deixeble consagrat i més encara a l'iniciat, de servir a cada instant i en tot moment de la seva vida.
Res del que pugui viure en la seva vida de relacions serà per benefici propi, sinó que tot el que se li presenti  serà per fer un servei als altres.
És important estar molt atents i escoltar la "Veu de la Consciència" perquè encara que al principi de l'evolució la Veu provingui a través de l'Àngel Guardià, arribarà una etapa evolutiva en que ens haurem convertit en els propis guies, perquè entre l'Àngel Solar i nosaltres hauran desaparegut las distàncies. 


 Marta Parramon

La Teosofía en la Nueva Era !