miércoles, 18 de abril de 2012

L'univers es desenvolupa en la Dualitat !




                                                 Sílfides de l'Aire 
                                                                (deves elementals eteris)
                             --- us recomano veure la imatge ampliada---
***
En tots els tractats esotèrics se'ns diu que el nostre univers es desenvolupa en la dualitat. Una dualitat sorgida del Propòsit del  Logos de Crear.

Que significa aquesta dualitat per la creació del univers? de on sorgeix  i quina és la seva naturalesa? 
En principi el Logos creador extreu de si mateix dues corrents de vida monàdica. Dos grups de mònades, l'una Humana i l'altre Dèvica  

(Mònada, per equells que desconèixen el llenguatge esotèric, equival a Esperit)
(Deva és equivalent a Àngel). 

Aquests dos grups de mònades portaràn a terma conjuntament la construcció de les formes, que serviran de vehicles  als deves constructors de cadascun dels
éssers de tots els regnes de la naturalesa, impulsant la seva evolució fins convertir-se en canals prou purs com per ser utilitzats per l'ànima del regne.  

Veiem doncs que son dues energies que en sorgit d'una única Font de Vida que evolucionen de forma paral.lela,
manifestant   característiques de diferent densitat i vibració i amb un propòsit evolutiu  complementari.

Centrant-nos en el nostre planeta i per poder comprendre de forma més propera aquesta dualitat, començarem dient que la Mònada Humana, representa el principi masculí de la creació... és elèctric, positiu,mental i creador.
La Mònada Dèvica representa el principi femení...magnètic, negatiu, receptor i constructor.

Son en essència el que coneixem com  
 Esperit i Matèria que quant s'uneixen creen Consciència.
Sabem que tot el que existeix és energia però el que moltes persones desconeixen és que  
l'Energia és essencialment Dèvica.
Quant fem esment a la consciència no ens referim només al desenvolupament de l'ésser humà  sinó a la Intel.ligència latent en totes les formes existents des de el mateix instant de la Creació. 
Sabem bastant sobre l'evolució humana i el seu desenvolupament a través del temps, però que en sabem dels regne angèlic?
Les formes estan constituïdes de elements més o menys comprimits, son construïdes i habitades  per les entitats dèviques seguint el seu  procés evolutiu dins de la forma. 
Hi ha dos tipus de deves elementals, els que formen part del "material" que serà utilitzat per construir les formes i els Deves constructors  d'una evolució mol superior que utilitzant aquest material moldejaràn les formes com ho fa un escultor.
Dins del regne dèvic existeixen jerarquies evolutives com en tots els regnes de la naturalesa que coneixem, des de els esperits de la naturalesa fins els grans Arcàngels del Sistema. 
 Però... com es construeixen les formes?

"L'Home Pensa i el Deva Construeix"

Ens preguntem com poden crear les dues evolucions  humana i dèvica si la gran majoria d'éssers humans  ignoren la seva participació?
L'ésser humà en la seva gran majoria desconeix la seva capacitat de crear, perquè es totalment inconscient de les energies  dèvicas que atrau en cada pensament, desig o paraula que emet.

Els deves  evolucionen en el seu regne impulsats pel sentiment. En canvi l'ésser humà ho fa desenvolupant la ment.  

Tot el que s'ha conegut dels deves fins fa poques dècades per la gran majoria de persones  ha estat fantàstic i gairebé sempre irreal. Hem cregut que el seu comportament i la seva ment era semblant a la nostre. Els hem revestit amb els nostres atributs i sempre hem pensat que tots ells eren molt superiors en evolució, tal com ens els ha presentat la religió. Però hem de recordar que igual com en tots els altres regnes i ha infinitat de nivells evolutius entre els deves, des de els més inferiors fins els més elevats.

Potser ens preguntarem si els deves elementals propers a l'home quant construeixen una forma tenen consciència del bé i del mal...? La filosofia esotèrica ens diu que no! descriu als deves elementals constructors com entitats que es limiten a construir amb les energies que l'home els hi proporciona amb el seu pensament, sense tenir consciència del bé i del mal com l'home.
Els deves no son atrets només per el pensament sinó per tot allò que emet vibracions a l'espai, qualsevol so com la música, el cant d'un ocell, els sorolls d'una gran ciutat, els desitjos i sentiments...  
Ells sempre responen sorgint de l'espai per construir. 

Si som conscients d'aquesta realitat no podem ignorar la responsabilitat que tenim de estar mol atents dins i fora nostre.
Les cèl·lules i el àtoms del nostre cos - que son entitats dèvicas elementals- es renoven constantment i tenen la qualitat de les energies que atraiem amb els nostres estats de consciència. 
Quant  arribi el dia que siguem plenament conscients del poder que tenim de crear i reconeguem al regne dèvic com els nostres eterns companys de viatge,ens convertirem em mags conscients.

                                                                                Marta Parramon

sábado, 7 de abril de 2012

L'evolució de la Consciència !

   
 

Sempre s'ha entès l'evolució de la consciència com la capacitat de l'ésser humà de desenvolupar la ment a través del temps, de conèixer les coses que ens envolten identificant-nos amb les que estan més d'acord amb les nostres tendències i els nostres valors. Així ens anem formant i transformant a través de milers d'encarnacions, discernint i discriminant  per poder arribar a preguntar-nos algun dia quin sentit te la vida i qui som realment.

A mesura que creixem com humans  ampliem la perspectiva, llavors  la consciència s'expandeix obrint-se a noves realitats que ens eren desconegudes fins el moment.

En principi la consciència és instintiva, cosa que defineix a les ànimes joves i em poca experiència. A mesura que avança  l'evolució es desenvolupa  la ment i l'ésser humà es descobreix a si mateix com un individu capaç de pensar. Es revela  en contra de qualsevol imposició i es separa del ramat. Aquesta reacció és oposada a la consciència de la gran massa humana que encara necessita ser guiada.
La següent expansió de la consciència es produeix quant l'egoisme innat en l'ésser humà es transforma en altruisme. Quant descobreix que no és un individu aïllat sinó que el que ell havia cregut fins el moment present era tan sols un miratge. Llavors veu amb claredat que la consciència no és particular sinó que és universal.
Observa el món sencer i en cada element y en cada regne de la naturalesa hi descobreix la consciència, una consciència de la que ell també en forma part. Veu com evolucionen els diferents individus , les diferents espècies, cadascun desenvolupant la seva consciència particular segons al regne a que pertany.
Quelcom que desconeixia se li fa present quant observa que en tots els regnes hi ha jerarquies evolutives entre els individus que la componen.
Cal recordar que totes les formes externes només son símbols de realitats internes. 
Tot el que existeix que podem percebre amb els nostres sentits està habitat per les entitats elementals o deves que les en construïdes i que son els autèntics éssers  que en principi formen la personalitat. 
Però  el que es important tenir present és que des de el moment en que ens varem individualitzar passant del regne animal al regne humà, som guiats  envers el  camí superior per l'Ángel constructor del  cos causal. És aquell que anomenem "Ànima" o Àngel Solar el nostre Arquetip. Nosaltres no som els nostres cossos però no en som conscients mentre ens identifiquem amb la forma.
L'ànima va construint el cos (causal) per poder-lo utilitzar un dia, quant les qualitats superiors que l'home va desenvolupant siguin prou pures, llavors es podrà  manifestar plenament a través d'aquella personalitat integrada.
El nostre destí final dins del regne humà és convertir-nos en el nostre model de perfecció. Ell posa la seva "llavor" en la ment primitiva animal i al pas dels segles es va transformant en home (en ésser humà) a mesura que  expandeix la consciència, aquesta llavor també creix i de la mateixa manera que ho fa un fetus en gestació, es va formant fins el moment en que arriba l'hora de néixer a un nou regne superior. Llavors ens hem convertit en un Ésser igual que el nostre progenitor, Ell s'ha alliberat i la nostre missió a partir d'aquell moment consistirà en seguir sembrant les llavors en les ments primitives i esperar la seva fructificació.
Hem estat mònades minerals, vegetals, animals i actualment humanes. Hem passat per tots els regnes, des de els elementals fins l'humà i ara  comencem a ser conscients de tan en tan de la presencia de l'ànima en el nostre interior. Veiem doncs que la  humanitat portem dins nostre  la consciència de tots els regnes de la naturalesa. El que som ara és la totalitat de la consciència assolida per la nostra mònada espiritual a través de tots els regnes.Cada vegada que assolim el nivell superior dins d'un regne entrem en el proper y mes avançat.  Ara ens caldrà arribar a la perfecció humana per poder entrar en el regne de les ànimes.
Només cal observar el regne mineral i en ell hi veiem la gran bellesa d'una entitat que ha evolucionat des de el carbó fins al diamant o qualsevol altre pedra preciosa composta de formes geomètriques perfectes, així  també com els metalls, des de el plom fins a l'or. Però la més gran  expansió de consciència d'aquest regne és la radioactivitat, la manifestació més elevada.

En el regne vegetal amb la seva infinitat de famílies i d'espècies igualment podem observar aquest meravellós procés evolutiu de la consciència. Des de l'herba que cubreix els prats fins la planta o l'arbre aromàtics i medicinals. Aquestes qualitats ens permeten descobrir els diferents nivells evolutius de les entitats que hi evolucionen. El més perfecte que ofereix aquest regne és el perfum de l'àngel que li ha donat forma i li serveix de vehicle per poder ser conscient dins de la seva pròpia evolució dèvica, contribuint al mateix temps a l'evolució de la totalitat.


En el regne animal, molt més proper a l'ésser humà, en la seva gran varietat d'individus  encara n'hi ha de salvatges, però és ben evident que l'animal domesticat i entrenat està fent i farà encara de forma més important un gran servei a l'home. Aquests animals més avançats demostren un nivell de consciència prou elevat dins del seu regne y en certa etapa quant s'hagin acostat el suficient a l'ésser humà, no els hi faltarà gaire per rebre la individualització.  


Quant arribem al regne humà hem de parlar d'una Jerarquía no humana sino espiritual.

Hem parlat al principi dels tres nivells de consciència que defineixen millor el procés evolutiu humà.
Més enllà de les bones persones i d'aquells que dediquen la seva vida a servir a les necessitats del món, existeix un regne superior que ha transcendit molt per sobre l'evolució humana. És el cinquè regne de "Les Ànimes alliberades" alguns dels quals sacrifiquen la seva evolució superior per servir d'orientació a la Humanitat i senyalar-li el Camí de la alliberació del sofriment aquí a la Terra, Son Ells els que guien l'evolució planetaria de tots els regnes de la Naturalesa aquí a la Terra.


Marta Parramon

lunes, 2 de abril de 2012

Programa d'activitats !


 Programa d'activitats/ Abril, Maig, Juny 2012

Totes les conferències començaran a les 19h  en el local del carrer Provença 463 així com també a la Biblioteca ARÚS,  Passeig de Sant Joan 26.

    Biblioteca(Arús)                   

 abril 17.  Conferència a càrrec de la Sa. Marta Parramon      
"Filosofia Esotèrica"
  
maig 8.    Dia del "Lotus Blanc" es cel.lebrarà a la    Branca Fraternitat de Breda el dia 6 ( diumenge) 

maig 15 Conferència a càrrec del Sr. Francesc Comas 
"El Verdadero Yo"

maig 29.   Conferència a càrrec de la Sra. Marta Parramon  
"Un Nou Ordre Mundial"

juny 19.  Conferència a càrrec del Sr. Josep Mª Vendrell   
"Orientació per evitar el patiment" 
  
***
Local del Carrer Provença 463 entresol 1ª


    maig 23.   Conferència a càrrec del Sr. Francesc Comas  
"Sabiduria Antigua"

 juny 20. Conferencia a cargo del Sr. Francesc de P.Guinart  
"Enseñanzas Teosóficas"

***

Renovació de si mateix
                                                     I.K. Taimni

L'univers manifestat te les seves arrels en un Principi Etern il.limitat. Immutable, sempre inmanifestat, el qual es designa com l'Absolut o Realitat Suprema. Aquest principi transcendeix el poder de la comprensió humana.
Consciència i Poder, o Esperit o Matèria, no son dues realitats independents, sinó dos aspectes polars de l'Absolut   Son els productes primaris de la diferenciació i constitueixen la base de la Manifestació.

*** 

La Teosofía en la Nueva Era !